Region Orlicka si o víkendu podmanili němečtí cyklisté

Region Orlicka si o víkendu podmanili němečtí cyklisté

Datum vydání: 06.08.2017

Ideálním způsobem si pohlídal vítězství v závodě lídr Juri Hollmann - vyhrál závěrečnou etapu. Němečtí závodníci si domů odvezli všechny ceněné trikoty, Petr Klabouch zajistil českou radost. 


Do nedělní nejdelší etapy nastoupilo po předchozím náročném programu a vysokém tempu závodu už jen 114 jezdců. Oproti předchozím horkým dnům peloton přivítalo poměrně příjemné podnebí, které slibovalo dobré podmínky pro závodění. V době, kdy běžní lanškrounští obyvatelé teprve usedali k nedělní snídani, mladí cyklisté už vyráželi vstříc pětadevadesátikilometrové řeholi. 

Po krátkých neúspěšných nástupech v první jinak klidné třetině závodu si na úvodní vrchařské prémii opět připsal plný počet bodů loňský král Orlických hor a lídr i té letošní vrchařské soutěže, Leon Heinschke (LV Brandenburg). Ten následně stylově vyhrál i první rychlostní prémii, neboť byl tou dobou ve vedení obou dvou ceněných soutěží.  

Stáj LV Brandenburg dnes hájila hned čtyři trikoty z pěti - kromě červených a modrých puntíků Heinschkeho také díky Juri Hollmannovi ten nejdůležitější - žlutý a také bílý dres pro nejlepšího prvoročáka, který vezl Erik Vater.



Cyklisté z něměcké stáje tak kontrolovali čelo pelotonu a až do sjezdu ze třetí vrchařské prémie se nikomu na delší dobu nepovedlo ujet. Prvním borcem, který si vybojoval až třičtvrtě minuty náskoku na hlavní skupinu, byl až po téměř 70 kilometrech německý kadet Tim Oelke (Thüringer Radsport Verband), který však pro lídra Hollmana v průběžném pořadí se ztrátou přes 4 a půl minuty nepředstavoval nijak velké nebezpečí. 
 
Oelke nakonec po statečném představení kapituloval v prudkém stoupání na výjezdu z České Třebové a to byl okamžik, kdy atakoval průběžně čtvrtý muž pořadí, Belgičan Tuur van den Bergh (WAC Team). Jeho opakované nástupy však nepřinesly kýžené ovoce a tak se nakonec pouze vyselektovala zhruba třicetičlenná skupina nejsilnějších, v níž nechyběla žádná významná jména tohoto víkendu.


Ve sjezdu z poslední vrchařské prémie navíc nastoupil sám lídr závodu, k němuž se přidal ještě jeho krajan a nejlepší kadet Tom Lindner (Junioren Team Schwalbe Sachsen). 
 


Dvojička výborně spolupracovala, dokázala dorazit do cíle s náskokem na skupinu pronásledovatelů a Hollman nakonec mohl slavit už svůj druhý etapový triumf. 


Pro třetí místo si dospurtoval další nadějný kadet, Slovák Marek Bugár (Proefekt Team). Nejlepším Čechem v cíli poslední etapy byl na osmém místě Matouš Měšťan (CK Příbram - Fany Gastro). Ani lítý boj v poslední etapě nezměnil nic na tom, že přes západní hranice Čech poputují všechny cenné dresy.
 


Vítězem 31. ročníku prestižního juniorského závodu se po loňském triumfu Čecha Jakuba Otruby stal opět Němec. Je jím Juri Hollman, který díky bodové nadílce za vítězství v etapě převzal od kamaráda Leona Heinschkeho i dres s modrými puntíky.
 


Heinschke nicméně obhájil loňský titul krále hor a navíc se postavil po bok Hollmana na druhý stupýnek podia. To díky skvělému výkonu Petra Klaboucha (Velo-Club Cirkl Č. Budějovice) nezůstalo bez českého zastoupení!
 


Nejlepším prvoročákem byl zástupce nejsilnější stáje v závodě LV Brandenburg, Erik Vater.
 


Mezi kadety vynikal nejvíce, jak již bylo zmíněno, Tom Lindner. 

Informace ze závodu Regionem Orlicka 2017 dostupné zde.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Peter Sagan jel svůj poslední závod, vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Slovenska MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB

Peter Sagan na Slovenském mistrovství horských kol v Košicích obsadil druhé místo. Tento výsledek pravděpodobně znamenal jeho poslední profesionální závod. 

 
Sokolovská 24 MTB: 6. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Již po šesté se uskuteční oblíbený vytrvalostní závod Sokolovská 24 MTB.
Výsledky: MČR XCO Harrachov
20.07.2024 | Kategorie: MTB
Kompletní výsledková listina z MČR v Harrachově.
Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol
18.07.2024 | Kategorie: MTB, cyklokros
Nová řada gravel kol je vybavena vnitřním vedením kabelů a integrovaným úložným prostorem pro vyšší rychlost a všestrannost.
Perfektní sportovní doplněk – prémiové samolepky na kolo
16.07.2024 | Kategorie: Komerční sdělení

Vítejte ve světě, kde váš cyklistický zážitek právě dostal novou dimenzi. StickersMakers vyrábí prémiové samolepky určené pro amatérské i profesionální sportovce.

» více novinek a videí