Region Orlicka si o víkendu podmanili němečtí cyklisté

Region Orlicka si o víkendu podmanili němečtí cyklisté

Datum vydání: 06.08.2017

Ideálním způsobem si pohlídal vítězství v závodě lídr Juri Hollmann - vyhrál závěrečnou etapu. Němečtí závodníci si domů odvezli všechny ceněné trikoty, Petr Klabouch zajistil českou radost. 


Do nedělní nejdelší etapy nastoupilo po předchozím náročném programu a vysokém tempu závodu už jen 114 jezdců. Oproti předchozím horkým dnům peloton přivítalo poměrně příjemné podnebí, které slibovalo dobré podmínky pro závodění. V době, kdy běžní lanškrounští obyvatelé teprve usedali k nedělní snídani, mladí cyklisté už vyráželi vstříc pětadevadesátikilometrové řeholi. 

Po krátkých neúspěšných nástupech v první jinak klidné třetině závodu si na úvodní vrchařské prémii opět připsal plný počet bodů loňský král Orlických hor a lídr i té letošní vrchařské soutěže, Leon Heinschke (LV Brandenburg). Ten následně stylově vyhrál i první rychlostní prémii, neboť byl tou dobou ve vedení obou dvou ceněných soutěží.  

Stáj LV Brandenburg dnes hájila hned čtyři trikoty z pěti - kromě červených a modrých puntíků Heinschkeho také díky Juri Hollmannovi ten nejdůležitější - žlutý a také bílý dres pro nejlepšího prvoročáka, který vezl Erik Vater.



Cyklisté z něměcké stáje tak kontrolovali čelo pelotonu a až do sjezdu ze třetí vrchařské prémie se nikomu na delší dobu nepovedlo ujet. Prvním borcem, který si vybojoval až třičtvrtě minuty náskoku na hlavní skupinu, byl až po téměř 70 kilometrech německý kadet Tim Oelke (Thüringer Radsport Verband), který však pro lídra Hollmana v průběžném pořadí se ztrátou přes 4 a půl minuty nepředstavoval nijak velké nebezpečí. 
 
Oelke nakonec po statečném představení kapituloval v prudkém stoupání na výjezdu z České Třebové a to byl okamžik, kdy atakoval průběžně čtvrtý muž pořadí, Belgičan Tuur van den Bergh (WAC Team). Jeho opakované nástupy však nepřinesly kýžené ovoce a tak se nakonec pouze vyselektovala zhruba třicetičlenná skupina nejsilnějších, v níž nechyběla žádná významná jména tohoto víkendu.


Ve sjezdu z poslední vrchařské prémie navíc nastoupil sám lídr závodu, k němuž se přidal ještě jeho krajan a nejlepší kadet Tom Lindner (Junioren Team Schwalbe Sachsen). 
 


Dvojička výborně spolupracovala, dokázala dorazit do cíle s náskokem na skupinu pronásledovatelů a Hollman nakonec mohl slavit už svůj druhý etapový triumf. 


Pro třetí místo si dospurtoval další nadějný kadet, Slovák Marek Bugár (Proefekt Team). Nejlepším Čechem v cíli poslední etapy byl na osmém místě Matouš Měšťan (CK Příbram - Fany Gastro). Ani lítý boj v poslední etapě nezměnil nic na tom, že přes západní hranice Čech poputují všechny cenné dresy.
 


Vítězem 31. ročníku prestižního juniorského závodu se po loňském triumfu Čecha Jakuba Otruby stal opět Němec. Je jím Juri Hollman, který díky bodové nadílce za vítězství v etapě převzal od kamaráda Leona Heinschkeho i dres s modrými puntíky.
 


Heinschke nicméně obhájil loňský titul krále hor a navíc se postavil po bok Hollmana na druhý stupýnek podia. To díky skvělému výkonu Petra Klaboucha (Velo-Club Cirkl Č. Budějovice) nezůstalo bez českého zastoupení!
 


Nejlepším prvoročákem byl zástupce nejsilnější stáje v závodě LV Brandenburg, Erik Vater.
 


Mezi kadety vynikal nejvíce, jak již bylo zmíněno, Tom Lindner. 

Informace ze závodu Regionem Orlicka 2017 dostupné zde.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí