Regionem Orlicka: 31. ročník odstartoval nervózní etapou plnou pádů

Regionem Orlicka: 31. ročník odstartoval nervózní etapou plnou pádů

Datum vydání: 04.08.2017

Z poněku​d ospalého horkého pátečního odpoledne probudil Lanškroun stošedesátihlavý peloton mladých závodníků, kteří se sem sjeli nejen z celé republiky, ale také zahraničí. 

Tradičně silné německé zastoupení doplnili také mladí cyklisté ze Slovenska, Polska, Belgie a Nizozemska.
 


Charakter letošní “rudoltické etapy“ byl pozměněn kvůli rekonstrukci úseku vedoucího přes most na Nádražní ulici. Peloton byl proto nově veden obcemi Luková a Damníkov, aby se pak do Rudoltic dostal mírnou oklikou. Pak už se pokračovalo jako obvykle přes Lískový kopec do Lanškrouna. Tento devatenáctikilometrový okruh měli borci absolvovat čtyřikrát.
 

 
Závodit se začalo pěkně od podlahy od samotného zamávání startovním praporkem a bohužel se i padalo. Zhruba 25 kilometrů vydržela v úniku šestice jezdců ve složení Robin Rautzenberg, Marian Reineck (oba Junioren Schwalbe Team Sachsen), Luboš Komínek, Milan Kabrhel (oba Dukla Praha), Milan van der Touw (LRTW Swift) a Milan Henkelmann (Thüringer Radsport Verband).  Ti si tudíž mezi sebe rozdělili body na první vrchařské a rychlostní prémii.
 


Poté, co byla šestice v Lukové před polovinou druhého okruhu pohlcena pelotonem, tempo závodu opadlo a celé další kolo se téměř nic nedělo. Bohužel to byl dramatický hromadný pád zhruba desítky jezdců, který toto rozpoložení změnil a ovlivnil celý zbytek etapy. Karel Kuba ze stáje CK Příbram – Fany Gastro dopadl daleko nejhůře, když byl v bezvědomí a s podezřením na vnitřní krvácení helikoptérou transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci.
 

Závod pak byl po několika kilometrech na čtvrt hodiny neutralizován, aby mohla být zajištěna patřičná lékařská péče zraněnému cyklistovi.
 


Vedení závodu se rozhodlo navzdory nešťastným okolnostem pokračovat a etapa tak dospěla do hromadného spurterského finiše, který paradoxně suverénně ovládl loňský král hor – Němec Leon Heinschke (LV Brandenburg). Další místa na bedně už patřila českých barvám, Kryštof Solař z Expres CZ – Scott Team Kolín dojel druhý, třetí místo urval Marek Dolníček (TJ Favorit Brno).


Heinschke si na slavnostním vyhlášení užil hned tří políbení sličné hostesky – za vítězství v etapě, žlutý trikot lídra závodu a modro-bílý puntíkatý dres pro lídra bodovací soutěže.
 


Díky triumfu na obou vrchařských prémiích si zaslouženě oblékl červené puntíky Heinschkův krajan, Henkelmann, který se navíc může pyšnit bílým trikotem pro nejlepšího prvoročáka. Skvostný německý den navíc podtrhnul Tom Lindner (Junioren Schwalbe Team Sachsen), kterému putuje modrý dres pro lídra mezi kadety. 

Výsledky a fotografie z etapy dostupné zde.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí