Za krásami Česka nejlepšími cyklostezkami

Za krásami Česka nejlepšími cyklostezkami

Datum vydání: 28.03.2017

Že naše vlast nabízí​ mnoho míst, které stojí za to navštívit, snad nikoho nepřekvapí.

Česko plné starodávných zřícenin hradů, vyšperkovaných zámků i nedotčené přírody je populární destinaci nejen pro turisty/cizince, ale i pro Čechy samotné. Jak se na tato krásná místa dostat je jen na nás.

Využijeme pohodlně auto, nebo zažijeme drncavou vlakovou cestu, nebo spojíme výlet přírodou se sportem a vytáhneme z koláren kola. Pro příjemné cestování na kole však každý správný cyklista uvítá kvalitní cyklostezku. A my jsme si pro vás připravili výčet těch několika nejlepších, které Českou republiku křižují.



Hurá na Lipno!

Pokud hledáte kvalitní povrch, po kterém se pojede jako po másle, je pro vás ta pravá cesta na jih Čech. Jezerní cyklo-inline stezka na Lipně vede z Lipna nad Vltavou až do Frymburka. Trasa je dlouhá 11,5 kilometrů a vede po celé trase mimo silniční provoz, proto nemusíte mít obavy vyjet i se svými ratolestmi. Určená je pro inline bruslaře, cyklisty i pěší. Díky umělému osvětlení se můžete projet i po západu slunce a budete mít jistotu, že na svou cestu skvěle uvidíte. Při jízdě se můžete kochat krásným výhledem na jezero, užijete si krátká stoupání a bezpečné malé sjezdy. 


 
Valašsko, krása Moravy

Pokud si chcete užít pohostinnost moravských vesnic a jejich životní styl, vydejte se na kole na Specialized bike resort Valašsko. Tento asi třicetikilometrový systém tras a služeb pro cyklisty je potěšením pro všechny kolové nadšence. Je značen podle stupně obtížnosti. Můžete si zde vypůjčit kolo, servis, či bikového průvodce. Při jízdě vás okouzlí krása Javorníku a Vsetínska, stáda ovcí, původní dřevěné chalupy roztroušené po krajině a to vše kousek od slovenských hranic. Tato trasa navazuje na cyklostezku Bečva.

Každoročně je zde pořádán cyklistický závod s názvem Valašský krpál. Ten letošní se uskuteční na začátku září. A jak dopadne? Sledujte online sázení na cyklistické závody na internetových stránkách.



Podél řeky Jizery

Český ráj nabízí síť cyklostezek s jednou hlavní – Greenway Jizera, která vede od pramene řeky Jizery až k soutoku s Labem. Během 190 km cesty se snaží cyklostezka lemovat řeku a minimalizovat náročná stoupání. Během cesty můžete navštívit spoustu památek a obdivovat krásy nedotčené severočeské přírody. Po cestě můžete zajet do města Turnov, které má na svém okraji zámek Hrubý Rohozec, který je obklopený anglickým parkem.



 
Královská hřebenovka

23 kilometrová cyklostezka vede po hřebeni Orlických hor. Vede po asfaltové cestě a převýšení je zde minimální. Je příjemnou pro cyklisty, kteří cestují se svými dětmi v sedačkách, či vozíku. Nemusíte mít však strach své ratolesti posadit na malé kolo, tuto trasu určitě zvládnou. Funguje zde i cyklobus, který vás vyveze i na Velkou Deštnou, což je nejvyšší vrchol Orlických hor. Díky odlesněné části hřebenu budete mít šanci shlédnout dolů na malebnou krajinu. Uvidíte jak do Polska, tak i k nám, sem tam zahlédnete válečný bunkr. Na tuto trasu se doporučují trekingová kola.



Jaro už je v plném proudu, a proto neváhejte a využijte slunečných dnů k jízdě na kole. Vytáhněte rodinu či přátele na výlet, při kterém se i trochu zapotí a načerpají do plic čerstvý vzduch. Snad těchto pár cyklostezek bylo pro vás inspirací, kam vyrazit.
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí