Boonen si oddychl, má to za sebou

Boonen si oddychl, má to za sebou

Datum vydání: 10.04.2017

Boonen po posledním závodě své kariéry nadával na "srabácké" závodění Degenkolba, byl tím, kdo dal Štybarovi povel jet a vůbec byl šťastný, že už to má všechno za sebou. 

Šestatřicetiletý belgický cyklista si nakonec nesplnil sen a nevybojoval ve své rozlučce s kariérou rekordní páté vítězství na Paříž - Roubaix. Dojel ve druhé skupině na třináctém místě, ale nějakého dojetí a slz od "Tornada Toma" se fanoušci mohli těžko dočkat. Tommeke, jak zní belgickými fanoušky nejoblíbenější přezdívka jejich miláčka, je tvrďák a vše bere s nadhledem, kór závodění. 

Něco ho včera ale přeci jen naštvalo a to způsob, jakým ho pronásledovali jezdci americké stáje Trek-Segafredo a zejména spurter John Degenkolb, vítěz ročníku 2015. 
"Po celý den jsme tahali za kratší konec, opravdu. V momentě, kdy jsme začali spurt (na cílovém velodromu), říkal jsem si, k čemu? Byl jsem šťastný, že jsem se tam dostal a nebyl to boj o vítězství... Po celý den jsem se nedostal do hry... Degenkolb mě sledoval každým metrem. Podle mě jel nejzbabělejší závod svého života. Je to škoda, ale vzdal jsem to."
Na otázku novinářů, proč si na velodromu nestřihl kolečko navíc a neužil si tak svou rozlučku jako třeba loni Fabian Cancellara, řekl prostě:
"Už jsem takových koleček jel dost (ve své kariéře). Kolečka cti jsou pro ty, kteří si to dnes zasloužili. Já jsem jen přijel dát si sprchu (do cílového prostoru). Není nutné z toho dělat nějakou show."
Hypotézu novinářů, že ho parťák a kamarád Zdeněk Štybar v posledních desítkách kilometrů nechal ve štychu, když dojel (jak se nakonec ukázalo) rozhodující atak soupeřů a Boonena tak izoloval, jasně zavrhl. 
"Ne tak to vůbec nebylo. Já jsem byl tím, kdo Štybymu řekl: jeď. Celý den jsem se necítil ideálně. V sektorech, kde bylo možné udělat nějakou selekci, foukal protivítr... (Štybar) dostal víc prostoru než já. Tak jsme jeli na něj, okolnosti závodu prostě dostaly dopředu Štybyho."
Již nyní jedna z cyklistických legend však prý necítí ani náznak lítosti a je vlastně ráda, že to už má za sebou.
"Pro mě to byl nejlepší závod na světě. Miluju ho. Je už na čase (se rozloučit). Cítil jsem to už od loňské sezony, (ačkoliv) jsem byl stále schopen zajet dobré závody... Už bylo na čase. Jsem šťastný, že konečně nadešel tento den... Nakonec jsem spokojený s výsledkem, s mým posledním závodem a jsem rád za všechny ty lidi tady."


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí