Štybar druhý na Paříž-Roubaix!

Štybar druhý na Paříž-Roubaix!

Datum vydání: 09.04.2017

Zdeněk Štybar prohrál sprinterský souboj s Gregem Van Avermaetem o titul na Paříž - Roubaix!

Český jezdec byl jediným z týmu Quick-Step Floors, kdo v posledních desítkách kilometrů zůstal se svým lídrem, domácí odcházející hvězdou Tomem Boonenem. Příkladně pro něj makal, ale v jednom z momentů, kdy dojížděl hrozící únik soupeřů, se nakonec v rozhodující chvíli závodu pasoval do role lídra týmu on.

Boonen v tu chíli zůstal ve skupině, ze které mezitím odskočili i dva největší favorité, Greg Van Avermaet (BMC) a Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Bohužel, Sagan si opět vybral notnou dávku smůly, když ho v těchto klíčových momentech vyřadil ze hry defekt a závod tak pro něj prakticky skončil i přesto, že se pak dotáhl zpět do Boonenovy skupiny. 

Van Avermaet mezitím těžil ze skvělé práce jeho kolegy Daniela Osse, který se z čelní skupiny vydal do úniku, aby odlehčil Van Avermaetovi od pracovních povinností. Jenže poslední sektory kostek spolehlivě oddělily "zrna od plev" a vpředu zůstala trojice Van Avermaet, Štybar a Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac).

Štybar v tu chvíli přestal makat, Boonen nebyl zas tak daleko. I tak ale Belgicko-nizozemská dvojice dokázala diktovat takové tempo, které trojici (přes Štybarův atak v posledních pěti kilometrech) v celku poklidně dovezl až na cílový velodrom. Tam ale borci začali taktizovat poněkud brzy a tak se na ně dokázali dotáhnout jezdci, které předtím urvali na kostkách - teprve dvaadvacetiletý Gianni Moscon (Sky) a jen o dva roky starší Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). 

Toho se zalekl český jezdec a začal svůj spurt jako první. Jenže na excelentního Van Avermaeta neměl. Belgický závodník si tak připsal svůj vůbec první zářez z jednoho z monumentů. Štybar zopakoval své druhé místo z roku 2015, na zkušeného Langevelda zbylo třetí místo.

Boonen svou derniéru zakončil v poli poražených, ale se zdviženou hlavou. 



 

Příspěvek sdílený Lex (@legallex),

 

Příspěvek sdílený Sporza (@sporza.be),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí