Škarnitzl a Podgórská vítězi závodu v Kutné Hoře

Škarnitzl a Podgórská vítězi závodu v Kutné Hoře

Datum vydání: 16.04.2017

Úvodní závod letošní sezony Českého poháru v cross country Strabag Cup v Kutné Hoře vyšel nejlépe Janu Škarnitzlovi z celku Sram Mitas Trek a mezi ženami Ukrajince Aleksandře Podgórské (Specialized).

Po nočním dešti byl kutnohorský okruh nejprve klouzavý a lepivý, ale vítr a sluníčko jej vysušilo, takže muži již jeli na ideální trati. Ta nejvíce seděla Škarnitzlovi, naopak spadlý řetěz znamenal až sedmé místo pro Jaroslava Kulhavého (Specialized Racing XC).
 
Tempo v polovičce z osmi kol udávali Tomáš Paprstka a Jan Nesvadba (oba Expres CZ Scott Team Kolín), spolu s nimi se ve vedoucí skupině drželi Škarnitzl, Kulhavý, Matouš Ulman (Česká spořitelna Accolade), Polák Marek Konwa a mexický biker Arevalo, dotáhnout se ještě stačil Jan Vastl z N1 Teamu.
 
V šestém kole ale razantně nastoupil Škarnitzl a skupinu natáhl, první z ní odpadl Vastl, po spadlém řetězu jej následoval Kulhavý, který jel první závod po náročném etapovém podniku Cape Epic.
 
Škarnitzl si rychle vypracoval dostatečný náskok a bezpečně zvítězil a vykročil tím za svojí obhajobou celkového prvenství z minulé sezony. Za ním dojel s odstupem devíti vteřin Ulman, o dalších pět vteřin pak Konwa. V závodě velmi aktivní Paprstka skončil pátý a před klubového spolujezdce Nesvadbu se ještě vtěsnal Arevalo. První z jezdců U23 byl v cíli osmý Vastl.

“Bylo to dobré, naštěstí ideální podmínky. Z mého pohledu jsem se držel ve skupině, kde výborně technicky jeli Nesvadba a Paprstka, já v tu chvíli byl na chvostu a čekal, zda někdo nezaútočí. Pak jsem to zkusil sám a rozdělilo se to. Získal jsem patnáct vteřin a to jsem věděl, že pokud nebudu chybovat, tak bych měl vyhrát. První závod je důležitý a jsem spokojen, že mi vyšel tak dobře,” řekl Jan Škarnitzl.

Trochu překvapivou vítězkou závodu žen se stala ukrajinská bikerka Aleksandra Podgórská z týmu SGR Specialized. Od začátku udávala tempo Slovenka Janka Keseg Števková, na kterou se dotáhla právě Podgórská, v úvodu s nimi jezdila ještě Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade), která ale začala poté ztrácet.
 
Podgórská jezdila chvíli se slovenskou závodnicí, ale v závěru měla více sil a poměrně jasně rozhodla o svém premiérovém vítězství na českých okruzích. Na Škarnitzlovou se dokázala dotáhnou úřadující česká šampionka Karla Štěpánová (N1 Team) a unavené soupeřce dokázala poměrně snadno ujet a s velkým náskokem si dojela pro třetí místo. Jedna z favoritek Barbora Průdková závod nedokončila a prvenství mezi bikerkami do 23 let tak připadlo Adéle Šafářové (Nutrend Specialized), která cílem projela celkově osmá.

Výsledky ze závodu naleznete zde.
Fotografie ze závodu jsou zde.
 
Zdroj: poharmtb.cz

 

Jedna z nedelniho XCO #srammitastrek #mtbs foto @germimtbs @mtbs.cz

Příspěvek sdílený Skarnitzl Jan (@skarnitzl_jan),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí