Veteráni Horner a Rebellin mají společného nepřítele

Veteráni Horner a Rebellin mají společného nepřítele

Datum vydání: 04.11.2016

Americký vítěz Vuelty z roku 2013 a italský specialista na Ardénské klasiky se oba narodili před pětačtyřiceti lety a s profesionální cyklistikou mají očividně stále nevyřízené účty.

Končit totiž za žádnou cenu ještě nechtějí! Bojují však proti mocnému nepříteli - času, a taky nezájmu manažerů. Bohužel, nyní se zdá, že jsou spíš blíže porážce, než dílčímu vítězství. V prvním díle si nejdříve představíme příběh Christophera Hornera.  

Horner si užil vrchol kariéry ve svých 41 letech, když vyhrál v dresu americké stáje RadioShack - Leopard Vueltu. Ani to mu ale nezajistilo prodloužení smlouvy pro další sezonu. Zaujal však (stejně starého) manažera jiného World Tour týmu - Brenta Copelanda z Lampre-Merida, jenž byl ve funkci kormidelníka této ekipy teprve prvním rokem. Horner s týmem podepsal jednoletou spolupráci. Avšak tehdy jako by si to křivka kopírující jeho kariéru namířila definitivně a nezadržitelně dolů.

Při tréninkové vyjížďce před blížícím se Girem následujícího roku ho srazil řidič automobilu (který tehdy od nehody ujel). Rodák z japonské Okinawy si z tohoto incidentu bohužel odnesl propíchnutou plíci a zlomená žebra. O účast na Giro tak přišel, ale na Tour de France se mu podařilo opět připravit. Ač pouze jako domestik lídra Ruie Costy, dokončil závod jako nejlepší z týmu - na 17. místě. Na nadcházejícím závodě Okolo Utahu, který jel jako přípravu na Vueltu, ještě bral celkové druhé místo. Jenže těsně před první etapou španělské Grand Tour, kde měl obhajovat titul, musel odstoupit 
kvůli nízké hladině kortisolu v těle, což přivodilo užití kortisonu v rámci terapeutické výjimky za účelem údajné léčby bronchitidy. 
 
Mimochodem, nebýt Lampre-Merida dobrovolným členem MPCC (Hnutí za důvěryhodnou cyklistiku), americký cyklista by do závodu nastoupil. Horner v každém případě ten rok v Lampre-Merida skončil - nebylo mu nabídnuto prodloužení smlouvy. Trochu smutné je, že jediným týmem, který o něj v té době projevil zájem, byl provinční americký Airgas Safeway s pouze kontinentální licencí. Horner však tehdy kromě soupeřů válčil i se zmiňovanými dýchacími problémy a nastoupil tu sezonu jen do několika závodů. Přesto i v nich byl vidět - na dobře obsazeném Okolo Ázerbájdžánu skončil celkově čtvrtý a v Utahu pátý. Po sezoně ale zase pracně hledal nový cyklistický domov, který našel v jiné americké kontinentální stáji Lupus Racing Team. Ani tam ale svými výkony nenadchnul, když se mu pořád nevedlo vypořádat se se zdravotními patáliemi. 
 
A tak v dnešních dnech tento poněkud nešťastný příběh pokračuje dalším hledáním nového zaměstnavatele. Horner dokonce opět oslovil Copelanda, který mezitím odešel z Lampre do nového arabského týmu Bahrain-Merida. Jenže zřejmě ani bezedný rozpočet nepřiměl Copelanda zaměstnat nejstaršího vítěze Grand Tour v historii cyklistiky! Horner ale ještě hřebík do zdi nezatloukl...
 

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí