Nedostižný Nibali opět vyhrál svou oblíbenou Lombardii

Datum vydání: 07.10.2017

Vincenzo Nibali stylově zakončil sezonu největším úspěchem v barvách stáje Bahrain-Merida - podruhé v kariéře vyhrál Klasiku padajícího listí a zároveň si připsal jubilejní padesáté vítězství. 

Dvaatřicetiletá italská cyklistická hvězda po dvou letech opět zazářila na veleslavné italské Klasice padajícího listí - Okolo Lombardie. Nibali nechal všechny soupeře za svými zády stejně jako v roce 2015 ve sjezdu z vrcholu předposledního stoupání na Civiglio.

Přes vrchol se přehoupl společně s dalším z favoritů, Thibautem Pinotem (FDJ). Francouzský jezdec však "Žralokovi z Messiny", který v neskutečné rychlosti "proplouval" zatáčkami ošidného klesání, ani s vypětím všech nedokázal sekundovat a navíc mu v posledním kopci došly i síly.

Nibali se dnes ukázal jako zcela nedostižný. A tak, když se k Pinotovi dotáhli další hladoví vlci, mohli už pomýšlet jen na zbytky kořisti. Největší z drobků, které v cyklistickém světě bohužel zbývají po oslavovaném vítězi, patřil francouzskému talentu - Julianu Alaphilippovi (Quick-Step Floors).

Také on zatraceně dobře zvládá disciplínu sjezdu a i díky tomu se odtrhnul od svých pronásledovatelů a dojel si osamocen, avšak zklamaný, pro druhé místo. Poslední flek na podiu pak patřil zlobivému, pro změnu italskému talentu, Gianni Mosconovi (Sky), který vyhrál spurt elitní skupiny. Shodou okoloností v tomto boji o podium porazil právě Pinota z FDJ, tedy stáje, se kterou je prakticky půl roku ve při - nově ho dokonce vyšetřuje policie


Vraťme se ale zpátky k oslavovanému vítězi. Nibali má za sebou skvělou druhou polovinu sezony. Po celkovém druhém místě na Vueltě za excelentním Chrisem Froomem (Sky) v posledních třech italských jednorázových závodech vždy skončil na podiu. Jeho minišňůra začala na konci září na Giro dell'Emilia druhým místem, třetí byl na Tre Valli Varesine, ale v nejprestižnějším závodě podzimu už vše vyladil na jedničku a jednoduše nenašel soupeře. Jeho jubilejní padesáté vítězství nemohlo být sladčí. 

V závodě statečně zápolili i dva Češi - Roman Kreuziger (ORICA-Scott) a Jan Bárta (Bora-Hansgrohe). První jmenovaný byl po solidním výkonu klasifikován na 32. místě se ztrátou přes 5 minut na Nibaliho. Bárta dojel do cíle o deset minut později na 81. příčce. Extrémně náročný závod přitom dokončila jenom polovina startujících. 
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí