A zase ten Moscon - mladý Ital údajně srazil soupeře z kola

A zase ten Moscon - mladý Ital údajně srazil soupeře z kola

Datum vydání: 04.10.2017

Gianni Moscon (Sky) sice letos na kole podává obdivuhodné výkony, jeho problematické chování však dobrý dojem dost kazí - nyní měl při závodě srazit k zemi Sebastiana Reichenbach​a z týmu FDJ, kolegu Kevina Rézy, kterého Moscon na jaře rasisticky urážel. 

Švýcar Sebastiana Reichenbach těžce havaroval při závodě Tre Valli Varesine a s frakturou lokte musel ukončit sezonu. Pád v závodě, v němž vybojoval druhé místo Reichenbachův týmový kolega ze stáje FDJ, Thibaut Pinot, však má další dohru.

Osmadvacetiletý cyklista totiž za viníka karambolu přímo obvinil o pět let mladšího italského soupeře, Gianni Moscona (Sky). Ten ho prý ve sjezdu tělem poslal záměrně k zemi. Reichenbach na to má údajně svědky a již podal nejen oficiální stížnost Mezinárodní cyklistické unii (UCI), ale dokonce i oznámení italské policii. 

Švýcarský cyklista se domnívá, že si Moscon vyřizoval účty za jaro. Tehdy italský mladík rasisticky urážel francouzského kolegu Reichenbacha, Kevina Rézu, a on se za svého parťáka tmavé pleti veřejně postavil. 

Sám Moscon svou roli v pádu soupeře popírá a vysvětluje jej tak, že Reichenbachovi uklouzly ruce z řidítek na nerovném terénu. Jezdec týmu Sky samotný závod dokončil na sedmém místě a potvrdil výbornou sportovní formu, na kterou však vrhá špatné světlo jeden průšvih za druhým.

Stačí si připomenout jeho exceletní výkon v Bergenu, kdy se pustil do úniku s Julianem Alaphilippem. Jak se ale později ukázalo, do hry o titul se dostal až poté, co ho sportovní šéf v týmovém automobilu tryskovou rychlostí pomohl dostat po pádu zpět do pelotonu, za což byl jezdec dodatečně diskvalifikován.



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí