Matthieu van der Poel Dominuje: Další Vítězství v Gavere a Jeho Pátý Triumf Této Sezóny

Matthieu van der Poel Dominuje: Další Vítězství v Gavere a Jeho Pátý Triumf Této Sezóny

Datum vydání: 27.12.2023

Matthieu van der Poel svou suverénní jízdou potvrdil celému cyklokrosovému světu svou dominanci. Pouhé tři dny po triumfu v Antverpách si Nizozemec připsal další vítězství na belgické půdě v závodě Světového poháru v Gavere.
 
Pětinásobný mistr světa v cyklokrosu, Matthieu van der Poel, znovu ukázal, proč je považován za jednoho z nejlepších v této disciplíně. Na náročné trati svým soupeřům dokázal, že bahno pro něj není žádný problém a svou bezchybnou jízdou nedal šanci ani bývalým světovým šampiónům Wout van Aertovi z Belgie a Tomu Pidcocovi z Británie. Úřadující mistr světa si doslova odstartoval svůj vlastní závod a v duhovém trikotu si dojel se solidním náskokem 36 sekund pro již čtvrtý triumf letošní sezony.

 
Jeho soupeři, trojnásobný světový šampion Wout van Aert a britský talent Tom Pidcock, sice drželi krok, ale nedokázali mu vzdorovat. Van Aert dojel osamoceně na druhém místě, stejně jako před třemi dny, zatímco Pidcock si spravil chuť po neúspěšném závodě v Antverpách a svou stíhací jízdou se vrátil na stupně vítězů. Takto ,,Tři králové" opět zopakovali svá umístění z minulého roku.
 


Michael Boroš zopakoval vsledek z Antverp a dojel devatenáctý s více než pětiminutovou ztrátou na čelo závodu. Žádný z dalších čtyř českých reprezentantů nedokončil všech sedm kol. Matyáš Fiala a Václav Ježek se na konci čtvrté desítky umístili mimo bodované pozice.
 
Mezi ženami si své první letošní vítězství v Světovém poháru připsala Nizozemka Puck Pietersová. Svým brilantní výkonem tak ukončila dlouhou řadu vítězství Fem van Empelové, která skončila druhá se ztrátou 28 sekund. Česká reprezentantka Julia Kopecky si na náročné trati vybojovala svůj nejlepší výsledek sezóny a s šest a půl minutovou ztrátou obsadila 17. pozici. Druhá česká reprezentantka, Tereza Tvarůžková, dojela na místě 44.
 
Výsledky:
 
Muži:
 
1. Van der Poel (Niz.)1:07,06
2. Van Aert (Belg.) -36
3. Pidcock (Brit.) -58
4. Nieuwenhuis -1:07
5. Van der Haar (oba Niz.) -1:36
6. Iserbyt (Belg.) -2:27
...
19. Boroš (ČR) -5:26
36. Fiala (ČR) -1 kolo
38. Ježek (ČR) -2 kola
54. Stránský (ČR) -3 kola
62. Říman (ČR) -4 kola

 
Ženy:


1. Pieterseová (Niz.) 55:09
2. Van Empelová (Niz.) -28
3. Alvaradová (Niz.) -47
4. Brandová (Niz.) -1:38
5. Vasová (Maď.) -2:18
6. Bäckstedtová (Švéd.) -3:07
...
17. Kopecky -6:33
44. Tvarůžková (obě ČR) -2 kola


Foto: UCI cyclocross
Autor: Berenika Drhová - Tým CykloRepublic






Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
» více novinek a videí