Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý

Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý

Datum vydání: 29.04.2024

Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend. 

 

Kromě závodního programu, v podobě tří rozmanitých tras a dětských závodů, si mohou návštěvníci užít širokou sportovní nabídku Horského resortu Dolní Morava.

 

Letošní čtvrtý závod seriálu Prima CUP se odehraje 8. června pod Králickým Sněžníkem, a nebude se zůstávat pouze pod ním, když dvě ze tří tras se vydají přes Polsko kolem stejnojmenného pohoří ve směru hodinových ručiček.
 

 

Nejdelší 89 kilometrová trasa závodu Škoda Auto Dolní Morava splňuje světové standardy maratonského podniku. Na startu se sejdou nadšení bikeři, ale i nejlepší čeští maratonci, včetně evropských, když je pro ně závod prestižní událostí v kalendáři Mezinárodní cyklistické unie.
 

 

Střední trasa B je určená pro amatérské jezdce a nabídne porci 56 kilometrů, zatímco nejkratší trasa C, o délce 17 km, je ideální volbou pro rodiny s dětmi a méně zkušené cyklisty. 

 

Všechny tři trasy neminou krásné panoramatické výhledy na Králický Sněžník a jeho okolí, ale i místní dominanty a atrakce, jako je například průjezd kolem nejdelšího pěšího visutého mostu na světě Sky Bridge 721 nebo také pohled na Stezku v oblacích. 

 

Nejen ty budou zajímavým zpestřením pro závodníky a jejich rodiny. Horský resort je domovem pro řadu dalších atrakcí jako je Trail park, Fun park, Mamutíkův vodní park, nejdelší bobová dráha v Česku a mnoho dalších sportovních aktivit, které lze během víkendu využít. 
 

 

Závodní program budou mít také ti nejmladší. Pro děti do deseti let jsou připraveny závody v bezprostřední blízkosti areálu U Slona, takže i ti nejmenší mají šanci zažít zábavný den plný pohybu.

 

Kromě sportovního klání se mohou účastníci těšit také na tombolu s atraktivními cenami, kde bude hlavní cenou horské kolo značky Merida, dva rodinné vstupy do Aqupalace Praha nebo balíček s cyklistickým vybavením od Škoda Auto.

 

Zaregistrujte se do závodu Škoda Auto Dolní Morava již nyní výhodně online a nepromeškejte skvělý sportovní víkend na Dolní Moravě. 

 

Podrobné informace o seriálu Prima CUP 2024 na www.iprimacup.cz.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nová sada SRAM Red AXS má novou ergonomii, vylepšené řazení a nižší hmotnost
16.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
SRAM představil svůj nejnovější model cyklistické sady, SRAM Red AXS 2024. Tento model přináší řadu vylepšení a inovací, které posouvají hranice toho, co je možné od cyklistické sady očekávat.
Přilba Catlike Yelmo Mips
16.05.2024 | Kategorie: ostatní
Nový model Catlike Yelmo MIPS zvyšuje svůj výkon díky osvěženému designu.
Škoda Auto Dolní Morava startuje 8. června
14.05.2024 | Kategorie:
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
Evropský šampionát horských kol: Kryštof Bažant vybojoval stříbrnou medaili
13.05.2024 | Kategorie: MTB
Páteční program na evropském šampionátu horských kol nabídl divácky atraktivní štafetové závody. O titul se mezi sebou popraly národní týmy v čele s Itálií, která si odnesla zlato.
Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava
13.05.2024 | Kategorie: MTB
15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.
» více novinek a videí