Daniel Turek pokračuje s týmem nově v pro-kontinentální konkurenci

Daniel Turek pokračuje s týmem nově v pro-kontinentální konkurenci

Datum vydání: 01.11.2016

První izraelský profesionální cyklistický tým, Cycling Academy, příští rok postupuje do pro-kontinentální "ligy" a za tím účelem mohutně pos​iluje. Z členů původního výběru, který v sezoně 2015 vstoupil do světa profesionální cyklistiky na kontinentální úrovni, se v týmu dokázal prosadit pouze Čech Daniel Turek. 

Čtyřiadvacetiletý jezdec si díky své výkonnosti řekl jako jediný z původního třináctičlenného výběru o prodloužení smlouvy pro nadcházející přelomovou sezonu. Český reprezentant byl ostatně tím, kdo týmu před necelými dvěma roky vybojoval první vítězství, když vyhrál etapu na závodě Okolo Ázerbájdžánu. O několik dní později opanoval další etapu na závodě Tour de Berlín. Letos přes poněkud nevděčnou roli domestika mimo jiné zaznamenal tři top 5 umístění v celkových pořadích.

"Tuto sezonu jsem měl trochu odlišnou roli. Byl jsem spíše pomocníkem, ale dělal jsem to s radostí. Jsem moc pyšný na to, že jsem s týmem od jeho začátku a nyní společně můžeme pokračovat ve vzestupu. Jsem si jistý, že se příští rok mohu dále zlepšovat i přesto, že nás čekají daleko větší výzvy..."

Služby mladého českého závodníka si nemůže vynachválit manažer týmu, Ran Margaliot: 

"Jsme na (Daniela) Turka velmi pyšní. Od prvního dne prokazoval kuráž a agresivitu, když chodil po hlavě do úniků... Turek je takovým symbolem našeho závodního stylu... Brát všechno nebo nic, jen se nebát riskovat... V Turkovi se snoubí toto všechno. A proto byl také odměněn naší důvěrou a možností stát se členem pro-kontinentálního výběru."


 
Tým Cycling Academy byl založen v prosinci 2014 v Jeruzalémě jako vůbec první izraelský profesionální tým. Jeho dlouhodobým cílem bylo rozvíjet tuzemskou cyklistiku a dávat šanci zejména domácím mladým talentům. Faktem však je, že v současném výběru nezbyl ani jeden Izraelec. 

Majitel a zakladatel týmu, Ron Baron, k tomu říká:

"Všem jezdcům, kteří s námi započali tuto cestu jsme velmi zavázáni. Odevzdali pro nás všechno. Bylo ale naprosto nezbytné zvýšit naši konkurenceschopnost, neboť nás čeká naše první sezona na pro-kontinentální úrovni a s tím spojený daleko náročnější program."

Na soupisce izraelské ekipy je zatím 9 borců, z toho pět nově příchozích posil a jen čtyři jezdci, kteří zde působili v loňské sezoně. Z původních jmen zde bude nadále pokračovat Kanaďan Guillaume Boivin, Mexičan Luis Lemus, Estonec Mihkel Raim, a právě Turek. Mezi nové akvizice patří Australan Zakkari Dempster (z Bora-Argon 18), Kanaďan Ben Perry (Silber Pro Cycling), Novozélanďan Hamish Schreurs (Klein Constantia), Američan Tyler Williams (Axeon Hagens Berman) a asi největší posila - Nizozemec Dennis van Winden z World Tour stáje LottoNL-Jumbo. 
 


 
Foto: TZ Cycling Academy

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí