Contadorovi Tinkov nestojí za řeč

Datum vydání: 11.01.2017

Pár slov na svou obranu proti jeho urážkám ale přeci jen obětoval.

Server Cyclingnews.com přišel s přepisem zajímavého rozhovoru, který poskytl Alberto Contador, nová akvizice americké stáje Trek-Segafredo, jednomu španělskému rádiu. V něm se řeč stočila i k jeho bývalému týmovému šéfovi, ruskému miliardáři Olegu Tinkovovi. S tím se čtyřiatřicetiletý španělský cyklista, jak známo, nerozešel zrovna v dobrém. Respektive, hlavně Tinkov se o vítězi sedmi Grand Tours vyjádřil ve svém rozlučkovém rozhovoru velmi nehezky, když ho dokonce přirovnal ke kulhavé kachně. Předtím ho na konci sezony ani nepozval na rozlučkovou party týmu. Contador tehdy mlčel.

A emoce držel stranou rozhovoru vlastně i nyní. Tinkov mu za to podle všeho nestojí. Vždyť v reakci na jeho absenci na oné rozlučkové akce tvrdí, že šampaňské přeci pije jen s přáteli... 

Trápení pro něj začalo, když byl v roce 2015 z týmu odejit jeho lídr a zakladatel, Dán Bjarne Riis. Hlavně kvůli němu totiž do stáje El Pistolero přišel. Podle Contadora Tinkov nebyl na rozdíl od Riise schopen ukočírovat sedmdesátihlavý tým, v čemž byl dánský bývalý profík kovaný. Jeden z nejlepších, ne-li nejlepší španělský cyklista v historii je prostě rád, že má etidu ve stáji Tinkov za sebou.

"Byl to jen kus mé sportovní kariéry a naštěstí je to už za mnou. Nyní mám před sebou nové výzvy a nebudu plýtvat energií tím, abych se s ním dohadoval... Je to člověk, ke kterému příliš sympatií nechovám, jestli vůbec nějaké. Je to někdo, kdo má spoustu peněz a tak si koupil tým, ale přitom nevěděl, jak ho vést."


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí