Tinkov se definitivně loučí, ničeho nelituje a zavrhl Contadora

Tinkov se definitivně loučí, ničeho nelituje a zavrhl Contadora

Datum vydání: 06.10.2016

Je to již několik měsíců, co ruský miliardář Oleg Tinkov ohlásil odchod z profesionální cyklistiky, kde se angažoval prostřednictvím svého stejnojmenného týmu. V jeho stáji jak známo působili, a oficiálně stále do konce sezony působí, český jezdec Roman Kreuziger, Španěl Alberto Contador ale i úřadující mistr světa Peter Sagan. Tinkov se ve svém rozlučkovém rozhovoru však překvapivě pořádně obul do Contadora. 

Ruský oligarcha roky spoléhal hlavně na své dvě největší hvězdy - Španěla Alberta Contadora a Petera Sagana. A jak se nyní ukázalo z jeho nejnovějšího rozhovoru pro server Cyclingnews, se Saganem měl daleko lepší vztah než s Contadorem.

Slovenského cyklistu sice půl loňské sezony neustále kritizoval za nedostatečný počet vítězství i přesto, že k nim měl téměř vždy výsledkově blízko - na pódiu byl nesčetněkrát. Nakonec se slovenskému talentu podařilo vybojovat titul mistra světa a v letošní sezoně zářil na jarních klasikách a na Tour de France. A Tinkov byl zase spokojený. Svůj odchod z cyklistiky si ale nerozmyslel. Navíc se zase jednou blýskl svými ostrými výroky, které poprvé otevřeně namířil na Contadora. 

Vlastně k němu (Contadorovi) nemám žádný vztah. Respektuji ho jako závodníka kvůli jeho výkonům z minulosti, ale jako osobnost mi nikdy neučaroval. Nemám ho rád. Také v rámci týmu ho většina lidí nemusí. Skončil s tím, že se rozešel téměř s každým ve zlém... Osobně si myslím, že by měl ukončit kariéru, protože už prostě není tak dobrý jako dřív... Myslím, že bude vypadat jak blbec... Nemyslím, že ještě někdy může vyhrát Grand Tour...
Tinkov těžce nesl, že Contador posbíral málo bodů do žebříčku UCI World Tour a nenastoupil kvůli nemoci do závodu Kolem Lombardie. Tam jeho výběr nebodoval a přišel tak o možnost vyhrát soutěž týmů. Rozezlený Tinkov pak Contadora nechtěl ani vidět na rozlučkovém večírku týmu v Miláně. 
Contador nebude na rozlučkové párty, protože jsem mu řekl: jseš nemocnej, zůstaň doma, abys nenakazil ostatní před světovým šampionátem.
 
Před párty Tinkov odhadoval, že bez španělského cyklisty večírek rozhodně neztratí na náboji. Spíše naopak. 
Myslím, že ta párty bude bez něj stejně lepší, protože je to smutnej člověk. Nikdy nechce pít šampaňské a pořád si dává pozor na to, co jí. Soustředí se na vítězství na Tour de France v červenci... To je pitomej přístup, kvůli kterýmu pořád bourá. Je na sebe moc tvrdej a je příliš soustředěnej... Petr (Sagan) je uvolněnější a je v pohodě. Chlapi, kteří jsou vážní, budou pořád nudní. Ať jdou do prdele...
K rozlučce tak nakonec v Miláně došlo bez Contadora. A prý se povedla...

„Rozlučková večeře s mou láskou a zároveň vášní - týmem Tinkov v Miláně. Nikdy nezapomenu na čas strávený s vámi a ničeho nelituji. Speciální poděkování patří mé manželce, která mi dovolila utratit značné množství peněz a také chlapovi vedle mě, který se právě stal nejlepším cyklistou roku 2016. Jsem hrdý na Petra Sagana,“ komentuje večeři Oleg Tiňkov na sociální síti.

Nic ale netrvá věčně, a tak ani Rusovo odcházení není definitivní.

„Po pár sezónách budu zpátky s novým projektem. Počkám si na konec Froomovi éry a vrátím se, abych zvítězil na Tour de France. Plánuji si na pár let odpočinout od cyklistiky, být více doma v Rusku a věnovat se rodině. Návrat však bude velkolepý,“ dodává Tiňkov.

Foto: facebook.com/olegtinkov


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí