Kateřina Hladíková: Před závodem ve Val di Sole jsem věřila v bednu a přesně to se splnilo

Kateřina Hladíková: Před závodem ve Val di Sole jsem věřila v bednu a přesně to se splnilo

Datum vydání: 12.12.2023

V cyklistickém světě začíná vynikat jedna mladá a talentovaná sportovkyně, která svými výkony upoutala pozornost a ukázala, že je připravena zanechat výrazný otisk. Kateřina Hladíková, jméno, které rezonuje s cyklistickým nadšením, se pohybuje nejen ve stínu rodinné tradice, ale také se vypracovala vlastní silou k výjimečným úspěchům.
 
Již od útlého věku se věnovala široké škále sportů, včetně závodního lyžování, atletiky, florbalu a plavání. Kolo však do její sportovní palety vstoupilo až později, během rodinných výletů. Přestože se aktivně věnovala různým disciplínám, ve dvanácti letech se rozhodla dát přednost cyklistice a opustila ostatní sporty. Cyklistika se pro ni stala nejen sportem, ale i významným rituálem, nesoucím v sobě hmatatelnou spojitost s rodinnou cyklistickou tradicí. Její neochvějná vášeň a odhodlání ji posouvají kupředu a není pochyb, že ji budeme sledovat na cestě za dalšími výzvami a triumfy.

Po cyklokrosovém závodě ve Val di Sole jsme měli příležitost zeptat se Kateřiny Hladíkové na  pár otázek. Rozhovor nám odhalil její pocity z průběhu závodu, strategie, které uplatnila, a jak hodnotí své výkony. Prozkoumali jsme, co cyklokros pro ni znamená a jaké jsou její plány do budoucna v této náročné disciplíně.

 
hladikova-cerveny-3.jpg

 
Jak se ti jelo na trati ve Val di Sole?
 
Nohy jsem v den závodu neměla moc dobrý, ale v hlavě jsem zůstala v klidu, protože jsem věděla, že to na sněhu umím.
 
Na co jsi myslela při jízdě?
 
Při závodě jsem nestíhala ani moc přemýšlet, jen jsem se soustředila na čistou jízdu a snažila se prokousávat dopředu. Nějaké negativní myšlenky na začátku závodu byly, ale šla jsem si do závodu pro top10, takže jsem jimi nenechala ovládnout.
 
Jak jsi spokojena se svým výsledkem?
 
S výsledkem jsem moc spokojená. Říkala jsem si před závodem s rodiči, že ta top10 a u23 bedna je možná a přesně to se splnilo. Když se na to ale koukám zpět, tak mě třeba mrzí nezdařený start, kde jsem ztratila kontakt s prvními a pak už jsem je nebyla schopná dojet.
 
V čem vidíš svoje rezervy, co bys chtěla vylepšit?
 
Veliké rezervy mám určitě ve výkonnosti, tréninky musím posunout na vyšší úroveň, abych příští sezónu byla zase o kus lepší. Ale všechno kolem tréninku se dá vždycky zlepšit, jak už regenerace, stravování nebo například mentální trénink.
 
Tvé plány v cyklistice do budoucna?
 
Chtěla bych se v budoucnu určitě soustředit hlavně na cyklokros, ale také více závodit na silnici a mít tak kvalitní přípravu do terénu. Mám nějaké své sny, ale vím, že proto musím ještě dost zapracovat.


Foto: Michal Červený
Autor: Tým CykloRepublic

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí