Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo

Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo

Datum vydání: 24.03.2024

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku.

Závěrečná etapa Cape Epic přinesla radost pro domácí fanoušky, když jihoafrický jezdec Matthew Beers opět stanul na vrcholu stupňů vítězů. Tentokrát mu asistoval americký jezdec Howard Grotts. Pro Beersa to bylo již třetí celkové vítězství v tomto závodě, zatímco pro Grottse druhé. 

České barvy reprezentovala dvojice Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří si udrželi pevnou pozici v elitní desítce. Své úsilí v závěrečné etapě dokázali korunovat osmým místem v celkovém pořadí, což je skvělý výsledek v konkurenci špičkových světových jezdců.

Beers s Grottsem si celkové vítězství na Cape Epic zajistili suverénním výkonem, drželi se na čele od začátku a jejich náskok se postupně navyšoval. V závěrečné etapě už nebylo o prvenství pochyb, a tak slavili zasloužený triumf. 

České duo Lubomír Petruš a Karel Hník, ačkoli se potýkali s technickými problémy a zdravotními obtížemi, nakonec se umístili na šestnácté příčce, ale jejich bojovnost a odhodlání si zaslouží obrovské uznání. 

Závěrečná sedmá etapa Cape Epic 67km dlohá s celkovým převýšením 2000m nabídla dramatické souboje a vzrušující zvraty. Vítězství v této etapě si připsal tým Bulls Mavericks, ale celkové vítězství patřilo neomylně Beersovi a Grottsov 

Dvacátý ročník Cape Epic ukázal, proč je tento závod považován za jednu z nejnáročnějších a nejprestižnějších událostí ve světě horských kol. Závod neustále překračuje své hranice a láká stále více jezdců z celého světa. Organizátoři do budoucna slibují další vzrušující edice tohoto úžasného závodu, který neustále roste ve své popularitě a prestiži.
 



Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Jey Abed, Daniel Paulin


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí