Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem

Datum vydání: 25.04.2024

Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
 
Zličínský Bike Park, který je v celoroční péči klubu Calabrone, vedeného reprezentačním kuchařem a zároveň i majitelem stejnojmenného a populárního bike shopu s výbornou kávou - Martinem Jaroušem, bude dějištěm třetího a čtvrtého závodu ŠKODA Pražského MTB poháru. Bikový víkend na Zličíně odstartuje už ve čtvrtek 25. dubna Zličínský kros, který má stále více aktivních účastníků, a to nejenom z řad běžců, ale také triatlonistů, vyznavačů XTerry nebo i všestranně zaměřených cyklistů či vyznavačů běžeckého lyžování. V sobotu a v neděli přijde na řadu tradiční, nabitý program závodů ŠKODA Pražského MTB poháru a pohled do stále se plnících startovních listin napovídá, že se můžeme těšit podobnému zájmu i atraktivním soubojům, jako tomu bylo v případě úvodních dvou kol v lokalitě Traily Motol – Jízda pod napětím.
 
Pořadatelé tentokrát na trati doslova nenechali kámen na kameni a na závodníky čeká přestavěný okruh, kde v průběhu zimy a jara vzniklo pět nových pasáží a dalších osm pořadatelé výrazně pozměnili. Také populární zličínská Rock Garden je přestavěná do nových stop. Závod se letos nepojede ve dvou směrech, jak tomu bylo v posledních letech, ale sobotní i nedělní závod se uskuteční na stejné trati a závodníci si tak mohou nejenom porovnat své výsledné časy, ale i pozměnit taktiku závodu či přípravu na něj podle zkušeností předchozího závodu, což může být pro řadu jezdců velmi přínosné. 
 
Sobotní závod bude zároveň vypsán jako Mistrovství Středočeského kraje, jednoho z cyklisticky nejsilnějších českých krajů, pokud jde o aktivní členskou základnu. S ohledem na řadu republikově významných klubů, které mají své sídlo právě ve Středočeském kraji můžeme očekávat podobně prestižní záležitost, jako tomu je v případě Mistrovství Prahy. 
 
Mistrovský závod se uskuteční v těchto kategoriích:
  • žáci/žákyně I 2013 - 2012
  • žáci/žákyně II 2011 - 2010 
  • kadeti/kadetky 2009 - 2008
  • junioři/juniorky 2007 - 2006
  • muži/ženy 2005 a starší
Vedle vyhlašování absolutního pořadí závodu ŠKODA Pražského MTB poháru tedy bude vyhlašováno i redukované pořadí závodníků s klubovou příslušností ve Středočeském kraji. 
Pro tři nejlepší závodníky ze Středočeského kraje pro rok 2024 budou připraveny unikátní lité medaile.  
Středočeskou klubovou příslušnost závodník uvede zaškrtnutím kategorie při vyplnění registrace k závodu. 
 
A závěrem ještě několik praktických informací:   

  • okruh na Zličíně je kompletně připravený pro trénink a závod, trénovat můžete kdykoliv mimo čas vyhrazený pro Zličínský kros 
  • Zličínský kros se uskuteční ve čtvrtek 25.4. od 18:30 hodin. Prosíme respektujte, že okruh bude po celou dobu závodu uzavřený, a to v době od 17:00 hodin do 20:00 hodin!
  • kdo přijede trénovat autem, prosíme parkujte přímo na hlavní ploše čelem ke zdi. Zde také bude při závodě týmové stání 
  • pokud ještě nemáte objednaný svůj týmový prostor, učiňte tak neprodleně přímo u Martina Jarouše, tel: +420 777 406 363
  • po teplotních rekordech z Motola mělo být v tiskové zprávě, na přání zličínských pořadatelů, uvedeno také toto: „plavky s sebou, zličínský rybník Dolejšák se napouští novou vodou…“  
Rádi zveřejňujeme, nicméně k naplnění odkazu vás nijak urgentně nevyzýváme 😊
 
Propozice 3. a 4. kola ŠKODA Pražského MTB poháru XCC na prahamtb.cz.
Průběžné pořadí jednotlivců ŠKODA Pražského MTB poháru po 2. závodech na sportt.cz.
Průběžné pořadí soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru po 2. závodech zde.
 
TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2024:

sobota   6. dubna  XCC     Traily Motol             Velká cena NUTREND SPECIALIZED
neděle   7. dubna  XCO     Traily Motol             Velká cena ŠKODA AUTO  
sobota 27. dubna XCO      Bike Arena Zličín     Velká cena Café Calabrone  
neděle 28. dubna XCO      Bike Arena Zličín     O pohár MČ Praha Zličín 
středa 1. května   XCO      Kbely                     KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely  
neděle 8. září       XCO      Traily Motol             MTB Mistrovství Prahy       

Zdroj: pořadatelé SKC Praha, foto: Barbora Klap                  


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí