#světovéČesko a skvělé stezky pro bikery

#světovéČesko a skvělé stezky pro bikery

Datum vydání: 11.08.2020

Pokud máte rádi obory či aktivity, ve kte​rých Česko směle konkuruje světu, musíte vyzkoušet naše bikové lokality – trailová centra a bikeparky. Stezkami pro terénní cyklisty totiž patříme k absolutní světové špičce.


SVĚTOVÉ SVEZENÍ

Kvalitu českých bikových center dokazuje jejich zařazení na prestižní seznam Mezinárodní mountainbikové asociace (IMBA), která pravidelně vyhlašuje nejlepší lokality po celém světě. Zajímavostí je, že náročným kritériím vedle našeho Singltreku pod Smrkem a Rychlebských stezek vyhověla už jen jedna evropská destinace – italské Livigno. Rozhodující jsou ale nakonec stejně zkušenosti a zážitky návštěvníků – ti u českých trailcenter oceňují nejen kvalitu, zábavnost a různorodost stezek, ale také rychle se rozvíjející zázemí občerstvení, půjčoven kol a vybavení nebo třeba výukových kempů.
 

TRAILY VERSUS KORONA VIRUS

Vypadá to, že vítězem nelítostného souboje se nakonec stala česká biková centra. Začátkem června hlásí všechny populární lokality opětovné otevření, u kterého nechybí ani doprovodné služby. Ale nejen to, trailcentra dokázala chytře využít opožděného startu sezony a nadšeným bikerům připravila řadu velmi atraktivních novinek. 

 

NECHTE SE NALÁKAT NOVINKAMI

Ať už patříte mezi pravidelné návštěvníky bikových lokalit nebo se chystáte vyrazit poprvé, určitě vás potěší dlouhý seznam novinek, který stavitelé trailů vybudovali v lesích po celém Česku. Nejnáročnější bikeři by měli vyrazit do Olomouckého kraje, kde Rychlebské stezky letos poprvé otevírají Velblouda – nejdelší a nejtěžší oficiální český trail plný obrovských kamenných ploten a prudkých sešupů.

Radost pro všechny se rozhodli připravit na Trutnov Trails, kde otevírají hned 4 nové úseky. Zatímco trail Ptačí perspektiva míří na ostřílené bikery, flow trail Floutek vykouzlí endorfiny i méně zkušeným jezdcům. Pro rodiny, děti a začátečníky otevírá hned tři kratší flow traily jihomoravský Trail of Life.

A novinky hlásí i z dalších koutů naší země – kompletního Barona otevřel Trail park Klínovec, nové stezky dokončují v Bikepark Peklák nebo na Single Trails Dolní Morava, důkladnou obnovu stezek dokončili na populárním Singletrails Moravský kras, ale intenzivně se maká i v dalších lokalitách.

 

ZAČÁTEČNÍCI I RODINY VÍTÁNY

Pokud chcete vyrazit na traily poprvé nebo třeba v kompletní rodinné sestavě, máme pro vás hned několik skvělých tipů. Hned za Brnem najdete Singletrails Moravský Kras, jehož zábavné stezky bez těžkých stoupání jsou ideální pro společný rodinný výlet. Nedaleko vínem a folklórem proslulé Strážnice najdete na jihu Moravy Trail of Life, který vás naláká krásným prostředím Bílých Karpat, dětmi milovaným pumptrackem i pohodovým zázemím u přehrady Lučina.

Na druhé straně republiky byste neměli minout Trail Park Klínovec, který boduje jedněmi z nejlepších flow trailů i pohodlnou lanovkou. Ve výběru rodinných lokalit samozřejmě nemůže chybět ani Singltrek pod Smrkem, který nabízí nejdelší síť nenáročných, ale zábavných stezek v Česku. Vedle samotných stezek vás ale může potěšit i speciální program. Vedle již téměř samozřejmých půjčoven kol a vybavení, můžete na řadě lokalit během sezony využít i bikové školky, výukové kempy nebo se zúčastnit třeba pumptrackových závodů.

 

KAM VYRAZIT? PORADÍME!

Je to tak. Česko se nenápadně stává evropskou velmocí bikových stezek a jeho trailcentra patří mezi nejpopulárnější turistické cíle a další rostou jako houby po dešti. Abyste se v rychle se rozšiřující nabídce vyznali, připravili jsme pro vás na závěr přehledný seznam, kam vyrazit:

Trailové lokality pro náročnější bikery – Rychlebské stezky, Trutnov Trails

(Nejen) pro rodiny s dětmi – Singltrek pod Smrkem, Singletrail Moravský Kras, Cyklo aréna Vysočina

Pro milovníky přírodního bikování – Trail of Life, Bike X Zone Sušice, Bikeresort Valašsko

Bikeparky s traily: Trail park Klínovec, Bike park Peklák

Velké bikeparky: Špindl Bike park, Bike park Kouty, Bikepark Špičák

Menší bikeparky: Bike park Klíny, Bikepark Tanvaldský Špičák, Bikepark Kareš, Single Trails Bílá, Express Bikepark Karlov, BikePark Kopřivná, Bikepark Rock-it-nice, Ještěd Bikepark

Zdroj a foto: CT/CEMBA


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí