Specialized Crux DSW 2024: Lehké gravel kolo s minimalistickým designem

Specialized Crux DSW 2024: Lehké gravel kolo s minimalistickým designem

Datum vydání: 13.06.2024

Specialized představil nový model gravel kola pro rok 2024, Specialized Crux DSW. Tento model pokračuje v tradici lehkosti a vysokého výkonu, které jsou charakteristické pro řadu Crux.
 

Lehké a Výkonné

Specialized Crux DSW je známý jako nejlehčí gravel kolo na světě, což je dosaženo díky rámu z karbonu FACT 10r, který váží pouhých 725 gramů u modelu S-Works​. Tento rám je navržen tak, aby poskytoval nejen nízkou hmotnost, ale také vysokou tuhost a odolnost. 

Minimalistický Design

Design nového Cruxu je inspirován minimalistickým přístupem modelu Aethos. Kolo postrádá různé přídavné prvky jako držáky na nosiče a blatníky, což umožňuje čistší a jednodušší vzhled a jízdu​​. Tento minimalistický přístup však neznamená, že by kolo postrádalo důležité funkce. Naopak, je zde například dostatek prostoru pro široké pláště, což zlepšuje pohodlí a ovladatelnost na různých typech terénu. 

Specifikace a Komponenty

Nový Crux je vybaven špičkovými komponenty. Zde je několik klíčových specifikací:

Rám a vidlice: Crux FACT 10r karbon, vidlice S-Works FACT karbon.
Přehazovačka a brzdy: Shimano GRX 12-rychlostní přehazovačka a hydraulické kotoučové brzdy​.
Kola a pláště: DT Swiss G540 ráfky, tubeless ready, s plášti Pathfinder Pro 700x38 mm​​.


Kolo je navrženo pro gravel jízdu, ale jeho lehká konstrukce a agilní geometrie také osloví cyklokrosové závodníky. Díky kompatibilitě s 27.2 mm teleskopickými sedlovkami a možností použití širokých plášťů je kolo velmi univerzální​​.  Specialized Crux DSW pro rok 2024 představuje vrchol gravel techniky, kombinující lehkost, výkon a minimalistický design pro ty nejnáročnější cyklisty.

Technologie a Konstrukce 

Specialized Crux DSW využívá moderní technologie a konstrukční metody, které z něj dělají špičkové gravel kolo. Kolo je vyrobeno z karbonového rámu FACT 10r, což zajišťuje nejen lehkost, ale také vysokou pevnost a odolnost. Tento rám je navržen s ohledem na aerodynamiku a efektivitu šlapání, což přináší výhody při závodech i dlouhých jízdách na nerovném terénu​​. 

Jízdní vlastnosti 

Jednou z nejvýraznějších vlastností Cruxu je jeho schopnost pojmout široké pláště, což zvyšuje komfort a trakci na různých typech povrchů. S prostorem pro pláště až 700x47 mm nebo 650b x 2.1" se kolo skvěle hodí pro jízdu na štěrku, blátě i v terénu​​. Díky geometrii inspirované cyklokrosem je Crux velmi agilní a rychle reagující, což ocení především závodníci. 

Přizpůsobitelnost 

Specialized Crux DSW nabízí velkou míru přizpůsobitelnosti. Kromě kompatibility s 27.2 mm teleskopickými sedlovkami je také možné použít různé typy převodů, včetně 1x a 2x systémů. Tento model podporuje elektronické přehazovačky SRAM eTap AXS, což zajišťuje precizní a spolehlivé řazení​​. 

Komponenty a Vybavení 

Specialized Crux DSW je vybaven špičkovými komponenty, které zajišťují vysoký výkon a spolehlivost:  Brzdy: Hydraulické kotoučové brzdy SRAM Red eTap AXS. Přehazovačka: SRAM Red XPLR eTap AXS, 12-rychlostní. Kola: Roval Terra CLX, tubeless ready, s plášti Pathfinder Pro 700x38 mm​​.


Specialized Crux DSW 2024 je ideální volbou pro gravel nadšence i cyklokrosové závodníky, kteří hledají lehké, rychlé a vysoce výkonné kolo. Díky své univerzálnosti a možnosti přizpůsobení různým podmínkám je Crux perfektní volbou pro široké spektrum jezdců.
 



Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Specialized


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 




Reklama 


Aktuální novinky a videa

Sleva: Odemkněte svůj potenciál s WHOOP
22.10.2024 | Kategorie: ostatní
Odemkněte svůj potenciál s WHOOP a využijte jedinečnou SLEVU! Získejte měsíční úsporu v hodnotě přibližně $20 z ročního předplatného a posuňte své výkony na novou úroveň.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (21.10-27.10.2024)
21.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Tomáš Slavík ovládl Red Bull Cerro Abajo v Janově
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Český sjezdař Tomáš Slavík triumfoval na prestižním závodě Red Bull Cerro Abajo, který se letos poprvé konal v Evropě.
REPLAY: Red Bull Cerro Abajo Genova
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Termíny závodů ŠKODA Pražského MTB poháru 2025!
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Pořadatelský tým volnočasového seriálu horských kol v olympijském cross country, ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem, zveřejnil program závodů pro sezónu 2025.
Canyon představuje boty Scampr pro dobrodružství mimo zpevněné cesty
15.10.2024 | Kategorie: MTB
Po velmi uspěšném vydání silniční a terénní obuvi CFR Tempr, kterou Canyon představil na začátku letošního roku, nyní představuje offroad botu Scampr.
Martin Stošek vybojoval titul mistra Evropy na gravelu
14.10.2024 | Kategorie: gravel
Na prestižním šampionátu v gravelové cyklistice, který se konal v italském Asiagu, si český reprezentant Martin Stošek připsal mimořádný úspěch.
Akce týdne: Nejvýhodnější nabídky (14.10. - 20.10.2024)
14.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
14.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Stevens Super Prestige
11.10.2024 | Kategorie: cyklokros
Elitní cyklokrosové speciály Stevens Super Prestige jsou ověnčené 17 zlatými medailemi z mistrovství světa a nespočtem dalších úspěchů na závodních kolbištích.
» více novinek a videí

Reklama ►