Zuzana Šafářová na evropském šampionátu bronzová!

Zuzana Šafářová na evropském šampionátu bronzová!

Datum vydání: 01.07.2022

Česká reprezentantka Zuzana Šafářová vybojovala na Mistrovství Evropy v portugalské Anadii bronzovou medaili v disciplíně Eliminátor. Skvěle si vedl i český tým ve štafetách, který obsadil šesté místo.
 

 

Šafářová obsadila v kvalifikaci XCE druhé místo a semifinálovou jízdu s přehledem vyhrála. Ve finálové jízdě nestačila pouze na Italku Gaiau Tormenu a druhou Slovenku Terézii Ciriakovou.

 

Výborně si v mužském Eliminátoru vedl prvním rokem junior Václav Ježek, který startoval na evropském šampionátu ve společné kategorii do třiadvaceti let a Elite. Ježek se prosadil na desátém místě a je tak příslibem pro českou cyklistiku do budoucnosti! 
 

 

V dopoledním programu týmových štafet slavil vítězství tým Nizozemska. Český tým, který nastoupil do závodu složený pouze z mladých jezdců kategorie junior a U23 ve složení Jan Zatloukal, Jan Sáska, Zuzana Šafářová, Ondřej Novotný, Eliška Hanáková a Adéla Holubová, obsadil šesté místo. České reprezentanty od bronzu dělila pouhá půlminuta.

 

V sobotu se o medaile na mistrovství Evropy bude bojovat v disciplíně cross country v kategorii juniorů a v neděli v kategorii do třiadvaceti let.

 

Výsledky:


Týmové štafety:

 

1. Nizozemsko 1:07:02, 2. Itálie +0:50, 3. Německo +1:39, 4. Rakousko, 5. Velká Británie +2:06, 6. ČR +2:15.

 

Eliminátor:

 

Ženy Elite: 1. Gaia Tormena (It.), 2 Terézia Ciriakova (Svk.), 3. Zuzana Šafářová (ČR).

 

Muži Elite: 1. Jakob Klemencic (Slo.), 2 Ricardo Marinheiro (Por.), 3. Ede-Karoly Molnar (Rum.)… 10. Václav Ježek (ČR).


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Stevens Colorado 401
19.03.2024 | Kategorie: MTB
Zábava na maratonech nebo na TRAILECH? Colorado 401.
Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

» více novinek a videí