Zpátky v závodním režimu! Na Kypru za dva dny startuje Cyprus Sunshine Cup 2024

Zpátky v závodním režimu! Na Kypru za dva dny startuje Cyprus Sunshine Cup 2024

Datum vydání: 19.02.2024

Jsme pouze dva dny od začátku prvního závodu Cyprus Sunshine Cup na Středomořském ostrově Kypr, kam se seriál vrací po čtyřleté pauze.


Ve středu 21. února se soutěžící sejdou na okruhu v jedinečném prostředí starověkých ruin Amathus poblíž Limassolu k prvnímu ze tří závodů XCO kategorie C1. 

 

Bikeři z mnoha zemí světa se postaví na startovní čáru a budou bojovat o první body UCI v olympijské sezóně 2024. Jelikož kompletní startovní listiny budou k dispozici až zítra, pořadatelé s radostí prozradili, že mnoho světových bikerů se na Cyprus Sunshine Cup vrací.
 

 

Bude mezi nimi například Nizozemka Anne Terpstra z týmu Ghost Factory, olympijský vítěz z roku 1996 Bart Brentjens přiveze celý svůj tým KMC – Ridley v plné síle.

 

Kypr v minulosti patřil i k oblíbené destinaci českých závodníků a nejinak tomu bude i letos. Hned na prvním závodě se představí několikanásobný vítěz Cyprus Sunshine Cupu Jan Škarnitzl, jenž dorazí se svými týmový parťáky GAPP Systém Kolofix, včetně úřadující mistryně ČR v elitní kategorii Jitky Čábelické. 

„Trať je ve skvělém stavu. Nepráší se, díky dešťům v minulém týdnu, ale také není žádné bahno, zkrátka ideální. Předpověď počasí je 18-20 stupňů během dne a samozřejmě slunce,“ informují pořadatelé s radostí.

Závodní trať má délku 4,8 km se 140m převýšením, prochází skrz nejdůležitější archeologické naleziště. 
 

 

Letos je akce výrazně podporována vládou Kypru a Ministerstvem cestovního ruchu, stejně jako místními komunitami v Agios Tychonas (Amathus) a Tochni. A také Kyperskou cyklistickou federací a Kyperskou sportovní organizací.

 

Cyprus Sunshine Cup 2024 začne ve středu 21. února poblíž Limassolu, další závod je pak na programu v sobotu 24. února, jenž se pojede na nové trati ve vesnici Tochni. Minisérie vyvrcholí v neděli 25. února v horách Macheras na osvědčené trati v prostředí parku Mantra tou Kampiou.  

 

Další informace naleznete zde: www.cyprussunshinecup.com.

Zdroj a foto: Jan Němec


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
» více novinek a videí