Změny v týmu SKC TUFO Prostějov před sezónou 2015

Změny v týmu SKC TUFO Prostějov před sezónou 2015

Datum vydání: 21.11.2014

Tým SKC TUFO Prostějov nezůstal stranou přestupového kolotoče, který se každoročně roztáčí s koncem silniční sezóny.

 

Letošní rok byl v mnohém zajímavý, výrazných změn dostál nejúspěšnější český kontinentální tým posledních let Etixx, ve středoevropském prostoru skončilo několik významných kontinentálních týmů, především BDC-Marcpol u našich severních sousedů, ale „kontinentálních ztrát“ se nevyhnuli ani kolegové na Slovensku či v Rakousku. Ve světle těchto událostí se změny nevyhnuly ani prostějovskému týmu, na tyto jsme se zeptaly sportovního ředitele týmu Michala Mráčka. 

"Již v průběhu sezóny se tým rozloučil s Adamem Valešem, důvodem k ukončení spolupráce nebyly ani tak výkonnostní jako spíš důvody disciplinárního charakteru. Po skončení sezóny jsme se rozhodli nepokračovat ve spolupráci i s Josefem Maňouškem, Václavem Vomáčkou a Christopherem Imrekem," dodává sportovní ředitel týmu Michal Mráček. 

Naopak již v průběhu letošní sezóny tým posílil Adam Kožušník, který přišel z týmu Team Forman Cinelli. Adam už svůj potenciál ukázal například na letošní Bohemia tour, ale věřím, že teprve v příštím roce naplno ukáže svou výkonnost.
 
Z rakouského týmu Gebrüder Weiss – Oberndorfer (jeden z týmu, které po letošní sezóně končí svou činnost) přišli Petr Lechner a Tomáš Koudela. V případě Petra se jedná o zkušeného závodníka, jakého jsme v týmu chtěli delší dobu. Silničář s velmi vysokým výkonnostním standardem, výborný v závěrečných spurtech především rovinatějších závodů, třetí místo z loňského MČR na silnici hovoří za vše. A navíc umí závodit i na dráze, v minulosti pravidelně startoval na domácím Memoriálu Otmara Malečka. V případě Tomáše se jedná o velice perspektivního závodníka, má za sebou angažmá v tehdejším Etixx-iHned odkud přestoupil do rakouského týmu. Jeho potenciál je především na silnici, proto od něj očekáváme zkvalitnění týmového projevu v silničních závodech, a to i v těch s kopcovitějším profilem. Obdobný přínos očekáváme i od Radovana Doležela, dalšího z příchozích, který má za sebou jednoroční angažmá v Etixxu. Jedná se o závodníka ročníku 1994 s velkým potenciálem se stále zlepšovat. 

 

Poslední posilou týmu je Marek Šipoš, loňský junior, vynikající především na dráze, přichází z týmu TJ KOVO Praha. Pro Marka to bude samozřejmě, jako pro každého „prvoročáka“, těžké, ale jedná se o pracovitého závodníka, který má potenciál prosadit se i mezi elitou.  

"Poslední posila se týká realizačního týmu, který od nového roku posílí Tomáš Konečný. Ten by měl zastat pozici takového asistenta sportovního ředitele. Tomáš je bývalý vynikající závodník, má za sebou angažmá v týmech jako německý T-mobile nebo tehdejší domácí fenomén Husqvarna-ZVVZ, v portfoliu jeho úspěchů jsou i starty na Vueltě a Tour de France. Pochází z našeho regionu a v loňském roce ukázal své trenérské schopnosti při vedení silničního reprezentačního týmu na MS v španělské Ponferradě, věřím, že pro nás bude velkým přínosem," dodává Mráček. 

 
Zdroj: TZ SKC TUFO Prostějov


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí