Zlínská 50 zve na další ročník

Zlínská 50 zve na další ročník

Datum vydání: 20.09.2017

První říjnový den letos podesáté ožije Zlín velkým cyklistickým závodem. 

Trasa opět provede účastníky tím nejkrásnějším, co nabízí zlínské a luhačovické kopce. Připravena je i kratší varianta, která z velké části sleduje trať jedné z nejobtížnějších rychlostních zkoušek nedávné Barumky - kultovní Pinduly.

„Naším cílem je nabídnout jak závodníkům, tak široké bikové veřejnosti možnost příjemného rozloučení s pomalu končící cyklistickou sezonou,” říká hlavní organizátor Zlínské 50 Ondřej Kobliha.

S tímto vědomím vytyčil jeho tým v kopcích Vizovické vrchoviny středně obtížnou trať, která je dostatečně náročná pro zkušené profíky a zároveň přijatelná i pro začínající závodníky anebo nadšené amatéry. Jejím vrcholem budou stejně jako před rokem vyhlášené Komonecké stezky, které se klikatí v lesích nad Luhačovickou přehradou. Start i cíl bude opět umístěn v samotném centru Zlína, které nabízí dostatek prostoru nejen pro početný peloton a jeho zázemí (včetně neplaceného parkování), ale i pro doprovodný program závodu.
 

 
Závodníci, kteří pojedou kratší - dvacetikilometrovou trasu, se až na Luhačovicko nedostanou, zato se mohou těšit na klikaté lesní cesty pod věhlasnou Pindulou, na krásné Jaroslavické Paseky i na průjezd místy, kudy měla vést zamýšlená Baťova dálnice. Trasa je vhodná i pro odrostlejší děti a určitě nikoho nezaskočí ani v případě, že zaprší. Vede totiž převážně po zpevněných, technicky méně náročných cestách. Také její převýšení je oproti delší - padesátikilometrové variantě, podstatně nižší (590 metrů). V závěru obou tras si závodníci vychutnají sjezd po zlínském lyžařském svahu, který bude určitě hodně obtížným finále.
 

Na loňskou účast olympionika Jana Škarnitzla letos naváže start úřadujícího mistra Evropy v kategorii Masters Adama Pilčíka.

Obhajovat prvenství přijede loňský vítěz závodu Martin Stošek:

„Ve Zlíně se mi vždy dařilo a loni se mi dokonce podařilo poprvé vyhrát v souboji se Škarnou. Letos opět přijedu po závodě KPŽ na Vysočině, takže doufám, že nohy budou dobré. Zdejší trať mi sedí, mám rád delší stoupání a těch je na trati hned několik. Na závod se těším a doufám, že se opět sejde kvalitní konkurence!”

Mezi ženami pak zazáří letošní mistryně České republiky v maratonu horských kol Jana Pichlíková nebo dvojnásobná šampionka České republiky Irena Berková.
 

Čestnou záštitu nad závodem znovu převezme paní Dana Zátopková - legendární česká atletka, která právě na nedalekém zlínském stadionu kdysi potkala svého životního partnera, maratonce Emila Zátopka. Jejich život i kariéra se nesly v duchu fair-play i lásky ke sportu a pořadatelé Zlínské 50 věří, že právě tato filozofie bude také letos hlavním rysem jejich závodu.

„Moc nás potěšily kladné ohlasy v cíli loňského ročníku. Naším přáním je, aby byli všichni startující, jejich doprovod i diváci spokojeni a závod si skvěle užili," slibuje za pořadatelský tým ředitel Zlínské 50 Ondřej Kobliha.

Prezentace bude otevřena v den závodu, tedy 1. 10. 2017, od 8:30 do 11:00. K závodu se můžete přihlásit přímo na místě, taktéž do 11:00. Start dlouhé trasy je ve 12:00, start krátké trasy ve 12:15. Vyhlášení vítězů proběhne v 16:00, před ním se můžete těšit mj. na vystoupení folklorního souboru Kunovjan či školu techniky jízdy na horském kole.

Více najdete na stránkách www.zlinska50.cz.


Zdroj: TZ pořadatelé, Foto: František Bláha


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí