Zlatá fantazie! Miculyčová po skvělém výkonu obhájila evropský titul!

Zlatá fantazie! Miculyčová po skvělém výkonu obhájila evropský titul!

Datum vydání: 23.06.2023

Iveta Miculyčová to dokázala! Na Evropských hrách v Polsku obhájila titul mistryně Evropy ve freestyle BMX. Sedmnáctiletá česká cyklistka vybojovala v areálu v Krzeszowicích zlatou medaili v disciplíně Park.

„Mám ohromnou radost, že to vyšlo. Jela jsem sem s tím, že musím postoupit do finále, dál jsem to nechávala otevřené. Hlavně druhá jízda mi vyšla výborně, byla přesně podle mých představ. Nemám slov, tohle jsem nečekala,“ řekla Miculyčová.


 

Jako jediná z 11 finalistek se bronzová medailistka z loňského MS dokázala v jedné z jízd dostat přes 80 bodů, konkrétně na 82,33. Každá ze závodnic absolvuje dvě jízdy a počítá se ta lepší. V té první Miculyčová dostala 76,33 bodu.

„První jízda byla taková na jistotu, abych v té druhé mohla víc zariskovat a předvést svůj trik, který jsem si nechávala v tajnosti. Nikdo nevěděl, že ho tady zkusím,“ prozradila.

S trenérem dokonce kvůli triku backflip barspin, což je salto vzad s protočením řídítek, sundali na druhou jízdu z jejího kola brzdu, aby se eliminovalo riziko nezdaru.

„Vyšlo to skvěle, trénovala jsem na to hodně dlouho. Snad dva měsíce, každý den, kdy jsem ten trik skákala do molitanu. Věděla jsem, že ho mám natrénovaný a můžu to zkusit,“ dodala staronová mistryně Evropy.


Velmi dobře si vedla i další česká reprezentantka Kateřina Jalůvková, která obsadila sedmé místo.

 

Do finále disciplíny Park mužů postoupil z dvojice Čechů Tomáš Beran, který skončil na 6. místě. O 2 místa si tak pohoršil oproti loňskému výsledku na ME v Mnichově. Před branami finále zůstal pouze Martin Habada, jenž neprošel sítem kvalifikace.

 

Výsledky:
 

Ženy: 1. Miculyčová (ČR) 82,33 b., 2. Müllerová (Něm.) 79,66, 3. Perezová (Fr.) 77,00, ... 7. Jalůvková (ČR) 56,66.

 

Muži: 1. Reilly (GBR) 92,33 b., 2. Brooks (GBR) 87,40, 3. Zebolds (Lit.) 84,50, … 6. Beran (ČR) 75,06 

 

Zdroj: TZ ČSC, foto: Šupčík (ČOV)

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí