Zítra 2. závod ČP – Kyjovské Slovácko

Zítra 2. závod ČP – Kyjovské Slovácko

Datum vydání: 17.04.2015

Na kole regionem Kyjovské Slovácko – memoriál Jakuba Mrnky, to je oficiální název sobotního závodu, který je druhým podnikem letošního českého poháru na silnici FORCE CUP.

Na tradičním okruhu: Strážovice – Větéřov – Sobůlky – Strážovice se utkají všechny kategorie, protože je závod vypsán i v českém poháru mládeže a žen.
 
 
Dopolední program začíná v 10:00, kdy ke svému závodu odstartují junioři, ti jedou 5 okruhů – 75 kilometrů. Následují žákovské kategorie a kadetky a za nimi kadeti s juniorkami a ženami. Závody žen a juniorek se letos ukazují jako zajímavé, startovní pole se rozšířilo a pelotonu zatím bezkonkurenčně vládne Zuzana Neckářová z týmu LAWI Author Team, která si letos připsala jedno druhé a hned tři první místa v pohárových závodech. Muži odstartují z Kyjovského náměstí TGM v 15:00 a po devíti okruzích (140 km) se očekává cíl po 17:30. Okruh Kyjovského Slovácka je náročný především svým cílovým stoupáním k Sport Babylon Strážovice. Pokud se ještě přidá větrné počasí, tak trať pořádně prověří mezinárodní peloton mužů.
 
Letos jsou opět přihlášeny nejen české týmy, ale diváci uvidí i cyklisty ze Slovenska a Rakouska. Letos bohužel ne z Polska, protože se Kyjovský závod dostal do kolize se závodem v Polsku. Poláci zde přitom byli každoročně velice silní.
  
  
Pochopitelně se v druhém pohárovém závodě FORCE CUP ukážou všechny české týmy v nejsilnějších sestavách. Žlutý trikot nejlepšího jezdce celkové klasifikace ponese Jiří Polnický z týmu Whirlpool – Author, vítěz závodu Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš. Dres červený pro nejlepšího jezdce do třiadvaceti let oblékne do závodu Daniel Turek z izraelského týmu Cycling Academy, který v Bíteši obsadil druhé místo.
  
  
Vloni po strhujícím souboji vyhrál Kyjovské Slovácko Milan Kadlec, když si v závěru dokázal poradit s trojicí polských cyklistů. Druhý skončil Pawel Bernas a třetí Adam Srachowiak.
 
Předpověď počasí hlásí sice oblačné, ale doufáme, že ne deštivé počasí.​

 
Zdroj a foto: Moravia Classics


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí