Bakala představil stáj ETIXX-IHNED

Bakala představil stáj ETIXX-IHNED

Datum vydání: 01.02.2013

Ve čtvrtek v dopoledních hodinách proběhla v restauraci Kolonial tisková konference, na které byl představen nový český cyklistický tým ETIXX-IHNED Zdeňka Bakaly.
 

Na tiskové konferenci byl rovněž uveden management týmu ve složení: Zdeněk Bakala – majitel týmu OPQS a ETIXX-IHNED, Bessel Kok – předseda představenstva OPQS a člen představenstva ETIXX-IHNED, Patrick Lefevere – generální ředitel OPQS, René Anderle - sportovní ředitel stáje ETIXX-IHNED a Petr Kováč - předseda představenstva ETIXX-IHNED.
 

 
Konferenci zahájil Petr Kováč, který zmínil hlavní ideu a sponzory nového týmu. „Jsme nadšeni, že vám můžeme představit náš projekt, na němž jsme dlouho pracovali. Tým ETIXX-IHNED je kontitentální tým s regulí UCI a českou licencí. Hlavní ideou je vybudovat tým, který pomáhá mladým jezdcům do 23 let dostat se na světovou úroveň,” uvedl Kováč, jenž také zmínil dva titulární sponzory společnost ETIXX a zpravodajský portál IHNED. Z řad dalších sponzorů byla zmíněna i podpora ze strany týmu Omega-Pharma Quick-Step, který pomáhá juniorům se špičkovým vybavením.

 

 

Radost z vytvoření nového týmu neskrýval ani Patrick Lefevere. „Jsem velmi rád, že tu můžu být a děkuji tímto panu Bakalovi a panu Kokovi za vytvoření týmu. Pevně věřím, že naši závodníci budou dobře připraveni a jejich kariéra poroste spolu s námi. Tým je mezinárodní, navíc se nedržíme jedné specializace, máme zde vrchaře nebo sprintery,” prohlásil Lefevere, který spolupráci OPQS s mladými jezdci vítá.
 


 

Spolu s vizemi do budoucnosti představil trenér René Andrle kalendář závodů, kterého se letos tým zúčastní. Z těch nejvýznamnějších se tým připravuje mimo jiné na obnovený Závodu míru pro juniory do 23 let. „Co se týče kalendáře, máme v plánu například Belgii, Chorvatsko. Zúčastníme se také obnoveného Závodu míru pro juniory do 23let a samozřejmě vrcholem by pro nás mělo být mistrovství světa,” nechal se slyšet Andrle. 
  


 

Speciálními hostem konference byla také dvojnásobná olympijská medailistka Martina Sáblíková, která se nově stala členkou cyklistického týmu a slavnostně se oblékla do dresu ETIXX-IHNED. Potvrdila tak spekulace, že by se mohla stát další posilou mladého týmu, který má sloužit jako líheň pro belgickou stáj Omega-Pharma Quick-Step. „Jsem za nabídku vděčná a těším se na vzájemnou spolupráci,“ uvedla Sáblíková, pro kterou ale dále zůstává na prvním místě rychlobruslení.
 

 

Na konferenci byli rovněž přítomní i samotní jezdci, které na začátku představil právě Petr Kováč. Médiím se představili Dieter Bouvry, Karel Hník, Daniel Hoelgaard, Markus Hoelgaard, Patrick Konrad, Tomáš Koudela, Petr Vakoč, Louis Verhelst a Lukasz Wisniowski. Australan Samuel Spokes a francouzští jezdci Julian Alaphilippe a Florian Senechal se z časových důvodů nemohli tiskové konference zúčastnit.
 
Foto a zdroj: TZ ETIXX-IHNED


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí