Závod v Emirátech skončil pro sprinterskou hvězdu dřív než začal

Datum vydání: 21.02.2018

Brit Mark Cavendish tě​žce havaroval ještě v neutrální zóně následkem příliš náhlého zabrždění automobilu ředitele před pelotonem. 

Druhý etapový World Tour závod sezony - Abu Dhabi Tour - odstartoval dnešní "plackou" věnovanou jen a jen sprinterům. Ti toho také využili - Nor Alexander Kristoff dovezl prestižní vítězství domácí stáji UAE Team Emirates. Druhé místo bral Ital Andrea Guardini (Bardiani-CSF), se třetím flekem nebyl nikterak spokojen Australan Caleb Ewan (Mitchelton-Scott).

Těžké období zažívá Němec Marcel Kittel, který ne a ne si zvyknout a vycvičit k obrazu svému sprinterský vlak v novém působišti - stáji Kaťuša-Alpecin a souboje o vítězství se prakticky neúčastnil.


Kdo ale ve finále chyběl doslova byl Mark Cavendish (Dimension-Data). Spadl ještě před kilometrem nula v rámci neutrální zóny. Jeho pád zavinilo přibrždění vozu ředitele, které způsobil automatický brzdný systém reagující na cyklisty poblíž vozu.
 

 
Organizátoři se za chybu omluvili a slíbili deaktivovat bezpečnostní brzdný systém u všech doprovodných vozů. Cavendish ze závodu odstoupil pro podezření z otřesu mozku a poranění krční páteře. 

Po loňských patáliích s mononukleózou a poraněním ramene na Tour de France tak dvaatřicetiletého borce provází smůla i v nové sezoně. 
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí