Závod ZP 211 Mikulov zakončil ve skvělé náladě cyklistickou sezónu

Závod ZP 211 Mikulov zakončil ve skvělé náladě cyklistickou sezónu

Datum vydání: 09.10.2018

Závěrečný podn​ik seriálu NOVA CUP 2018 ZP 211 Mikulov opanoval Filip Adel a Milena Cesnaková. 

Jízda mezi vinicemi s výhledem na Mikulov a Svatý kopeček zakončila cyklistický seriál NOVA CUP 2018. Více než půl tisíce cyklistů se v poledne za doprovodu starosty Rostislava Koštiala vypravily z historického náměstí v Mikulově na pětadvaceti a pětapadesáti kilometrovou Nova jízdu a Aria Puru.

 
Účastníci, mezi nimiž byli jak rodiny s dětmi, tak profesionální cyklisté jako například v současnosti jeden z nejúspěšnějších hendikepovaných sportovců světa Jiří Ježek nebo zlatý hokejový brankář Dominik Hašek, se vydali za slunečného poledne vstříc obci Úvaly, aby se navrátili do cílového Amfiteátru pod Turoldem. Po absolvování okruhu Nova jízdy začala pro trasu Aria Pura pravá cyklistika. Pohodový okruh přešel ve zvlněný terén mezi vinicemi, kde se rozhodovalo o šampionovi letošního podniku.



Tím se stal Filip Adel, jenž dorazil do finiše o deset vteřin dříve než druhý Michal Kaněra. Na stupních je s odstupem více jak minuty doplnil Pavel Žák.


Mezi ženami potvrdila roli favoritky Milena Cesnaková. Ta zdolala s jasným rozestupem třinácti minut druhou Martinu Neumanovou. Pro třetí místo si dojela Jana Vtípilová. Na své si přišly i děti, které opět startovaly zdarma díky partnerovi Apache Bicycles.

 
Zajímavé bylo také sledovat soutěž týmů pod patronací Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR, kde s náskokem pouhých osmi minut zvítězil tým Rádia Jih před HZS Královéhradeckého kraje. Třiadvacet minut ztratil tým HZS Pardubického kraje.


 
Závěrečný ZP 211 Mikulov rovněž rozhodl o vítězi celého seriálu, kde bylo obodováno necelých 1.400 závodníků. Jasné vítězství, do něhož se započítávají tři závody, si zasloužil po třech triumfech český reprezentant Filip Adel, který zdolal svého rivala z posledního podniku Michala Kaněru. Třetí místo obsadil vítěz úvodního závodu Mitas Hradec Králové Zdeněk Jílek. 
 
Stejně jako Adel byla suverénní Milena Cesnaková, jež skončila v celkovém hodnocení v elitní desítce na devátém místě. Druhé místo mezi ženami vybojovala Martina Neumanová a třetí Katarína Krajňáková.
 
Z týmového triumfu se radoval HZS Královéhradeckého kraje. Druhé místo obsadila PČR Brno a třetí HZS Pardubického kraje.
 
Vyhlášení celého seriálu NOVA CUP 2018 se se slavnostním posezením uskuteční v pátek 30. listopadu v Hradci Králové.

 
Zdroj: TZ pořadatelé, foto: Jan Brychta
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
» více novinek a videí