Závod Segafredo Sahara Race nebyl jen o kávě

Závod Segafredo Sahara Race nebyl jen o kávě

Datum vydání: 08.08.2022

Pískový lom Marokánka u Hradce Králové patřil v pátek a sobotu osmému dílu seriálu Prima CUP, kterým byl závod Segafredo Sahara Race. 

 

Ojedinělý závod v netradičním prostředí nabídl bohatý dvoudenní program. V pátek se odehrály noční cyklistické a běžecké závody. V sobotu účastníci závodili v cyklistickém intervalovém a hromadném závodě. Na programu byly také závody pro děti do deseti let včetně zábavného programu. Celou akcí provázela skvělá italská káva Segafredo. 
 

Pátek se nesl ve znamení tropických teplot. Se západem slunce odstartoval cyklistický závod na 40 minut. Dvoukilometrový okruh kolem areálu s průjezdem po 110 metrové osvětlené lávce přilákal nejen závodníky všech věkových kategorií ale i davy fanoušků. Nejrychlejšími v cíli byli František Hojka a Lenka Fridrichová. Mezi běžci v půlhodinovém závodě slavili vítězství Vojtěch Kobr a Táňa Metelková.

 

Při sobotním programu se upírala pozornost na tým Segafredo, jehož lídrem se stal bývalý český reprezentant v cyklokrosu, mistr světa v kategorii juniorů z roku 1995, Zdeněk Mlynář. Ten předal týmovým parťákům několik cenných rad a vydali se společně na trailový závod. Okruh od délce deseti kilometrů po lesních pěšinách, kořenech, klopénkách a lávkách vedl mimo jiné také do stále aktivní těžební oblasti Marokánka, kam se běžně účastníci nedostanou. S náročným terénem ovlivněným také noční bouřkou si nejlépe poradili hlavní vítězové Josef Jelínek a Lenka Fridrichová. 

 

V odpoledním závodě na dvacet kilometrů slavil vítězství Michal Bubílek, který získal dostatečný náskok na pontonové lávce a dojel si pro jisté vítězství. Mezi ženami se opět nejvýše umístila Lenka Fridrichová.

 

Seriál Prima CUP se nyní přesouvá do Karlovarského kraje, kde se 20. srpna uskuteční závod Generali Česká pojišťovna Karlovy Vary. Terény karlovarských lesů se vyznačují pestrostí povrchů, výrazným převýšením, náročnou dynamičností a dechberoucími panoramaty.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí