Závěrečný den ME a další zlato pro ČR! Milan Kadlec a Matyáš Koblížek mistry ME v madisonu!

Závěrečný den ME a další zlato pro ČR! Milan Kadlec a Matyáš Koblížek mistry ME v madisonu!

Datum vydání: 20.07.2022

Skvělé vystoupení českých mladých dráhařů na evropském šampionátu juniorských a kategorií U23 v portugalské Anadii završili dnes již pátým zlatem naší reprezentace junioři Milan Kadlec a Matyáš Koblížek, kteří kralovali v madisonu.

 

Před rokem v nizozemském Apeldoornu získali mladí Češi bronzovou medaili, ale dnes neměli v závodu prakticky soupeře. V prvním spurtu byli čtvrtí, ve druhém třetí a po třetím vítězném se již dostali do čela. Z dvanácti spurtů v celém závodě v jedenácti bodovali a závodem prošli bez nejmenší krize a zcela přesvědčivě zvítězili s jasným osmibodovým náskokem před dvojici Nizozemců a bronz získali jezdci Británie.
 

"Byl to takový závod, že jsme hned od začátku viděli, že máme převahu. Již loni jsme myslím byli nejlepší, ale udělali jsme chyby. Do spurtů jsme si více věřili a bylo to o tom zase neudělat chybu a jet takticky dobře. To se podařilo a kontrolovali jsme situaci celý závod," řekl Milan Kadlec.

Ten spíše spurty rozjížděl pro svého kolegu Matyáše.

"Do spurtů spíše chodil on, ale asi dvakrát nebo třikrát to vyšlo na mě. Individuální bodovačka mi tak dobře nevyšla i když jsem na to měl. Já zkoušel odjíždět, ale Ital vždy přijel s celým balíkem za mnou a vůbec nestřídal, takže dnes jsem si zpravil náladu dokonale," dodal Kadlec.

Veronika Jaborníková skončila v kerinu na šestém místě. Jan Voneš a Adam Křenek v madisonu U23 obsadili šesté místo, když se rozjeli až v závěru. V jedenáctém bodovaném spurtu získali první bod, v následném vyhráli (5 bodů), ale stačilo to jen na posun do první šestky. Petra Ševčíková a Kristýna Burlová do madisonu U23 nenastoupily, když si po pádu Burlová pohmoždila rameno.

 

Výsledky:
 

Muži U23:

Keirin:

1. Bianchi, 2. Napolitano (oba It.), 3. Höhne (Něm.), ...Šťastný (ČR) nepostoupila z 1. kola.

Madison:

1. Dorenbos, Heijnen (Niz.) 54, 2. Nilsson-Julien, Watson (Brit.) 37, 3. Masche, Teutenberg (Něm.) 26, ...6. Voneš, Křenek (ČR) 6.

 

Junioři:

Madison:

1. Kadlec, M. Koblížek (ČR) 34, 2. Abma, Willemsen (Niz.) 26, 3. Hicks, Tarling (Brit.) 23

 

Ženy U23:

Keirin:

1. Pröpsterová (Něm.), 2. Kouameová (Fr.), 3. Petriová (Pol.), ...6. V. Jaborníková (ČR).

Madison:

1. Zanardiová, Vitillová (It.) 36, 2. Lewisová, Kingová (Brit.) 31, 3. de Clercqová, Bossuytová (Belg.) 28.

 

Juniorky:

Madison:

1.Eenhovenová, van der Wolfová (Niz.) 23, 2. Czaplaová, Simonová (Něm.) 23, 3. Joorisová, Hestersová (Belg.) 13, ...11. Němcová, Runtová (ČR) nedokončily.

 

Zdroj: TZ ČSC, Foto: Milan Kadlec st.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí