Zatloukal a Konečný vítězí v ČP na Zadově!

Zatloukal a Konečný vítězí v ČP na Zadově!

Datum vydání: 23.05.2021

Junior Filip Konečný a Jan Zatloukal v kategorii U23 zvítězili v úvodním kole IZOMAT Českého poháru horských kol v olympijském cross country na Zadově.
 
Pro aktuálně nejlepšího českého juniorského reprezentanta Filipa Konečného byl start na Zadově premiérou v dresu týmu NUTREND Specialized Racing, kam přestoupil z oddílové „farmy“ NUTREND Specialized, týmu DUKLY Praha, kde připravuje úspěšnou a talentovanou mládežnickou skupinu bikerů trenér Jiří Štěpaník. 
 
Nicméně ani určitý respekt z nových týmových barev a změna kola nelimitovaly Filipa, aby stylem start – cíl dovedl svého Epica S-Works osazeného komponenty SRAM XX1 Eagle AXS k vítězství před dalším českým reprezentantem Filipem Jechem a německou juniorskou jedničkou Benjaminem Krügerem, kterému Češi vrátili porážku z Juniorské světové série v Novém Městě na Moravě, kde Benjamin dokončil závod na 5. příčce.   
 
Další člen týmu NUTREND Specialized Racing, Jan Zatloukal zvítězil v kategorii U23 a v celkovém pořadí kategorie Elite obsadil v téměř kompletní české a kvalitní zahraniční konkurenci sedmé místo. Osmnáctiletý Jan je tréninkově svázaný maturitními zkouškami, které ho budou provázet po celý květen a část června, což není pro vrcholovou sportovní přípravu nic ideálního. A tento fakt hrál v pocitech českého talentu výraznou roli:

Dneska to od začátku nebylo úplně ono, nemohl jsme se dostat do závodního tempa a celý ten výkon byl z mé strany dost upracovaný. Za vítězství v kategorii U23 jsem rád, ale důležitější je pro mě umístění v kategorii Elite a zisk dalších bodů do rankingu UCI, tam se musím během tohoto roku posunout hodně dopředu,“ komentoval v cíli svůj závod Honza Zatloukal.

O víkendu čekají oba jezdce dva závody kategorie C1 UCI, sobotní druhé kolo IZOMAT Českého poháru MTB v Brně a nedělní závod Slovenského poháru horských kol v Turčianských Teplicích.
 
Foto: Jaroslav Svoboda, zdroj: TZ SKC PRAHA


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí