Za účasti nejlepších českých bikerů startuje populární, kyperský Sunshine Cup!

Za účasti nejlepších českých bikerů startuje populární, kyperský Sunshine Cup!

Datum vydání: 22.02.2017

Už dvacátý ro​čník slaví závod horských kol, kyperský Sunshine Cup zařazený do vysoké kategorie UCI HC.

Stejně jako v minulosti, také letos bude mít česká cyklistika na Kypru silné zastoupení. Český národní bikový tým tvoří dvojice elitních mužů, Jaroslav Kulhavý a Jan Škarnitzl, které doplní nadějní mladí reprezentanti do 23 let, Jana Czeczinkarová, Adéla Šafářová, Jan Vastl a Matěj Průdek.
 
Český reprezentační tým absolvuje na Kypru oba díly Sunshine Cupu, etapový závod Afxentia 2017 a XCO Amathous 2017.
 
Etapový závod Sunshine Cup Afxentia 2017 tvoří, podobně jako v minulých letech čtyři etapy, které však doznaly celé řady změn. Čtvrteční úvodní časovka je v letošním roce pojatá jako sjezd ve stylu závodu Enduro. Startuje se v historické Lefkaře a jezdci v technicky náročném, 14 kilometrů dlouhém sjezdu sestoupají o celých 730 výškových metrů. Druhá etapa má start a cíl také v Lefkaře, měří 47,9 kilometrů a jezdci v průběhu etapy nastoupají 2100 výškových metrů. Třetí etapa, jejíž start a cíl je ve městě Lythrodontas, je dlouhá 66,5 kilometru s převýšením 2000 výškových  metrů. Závěrečnou etapu tvoří závod v olympijském cross country na technickém a atraktivním okruhu v národním parku Mantra tou Kampiou.
 
Týden poté v neděli 5. března se v unikátním prostředí antických rozvalin v Limassolu pojede závod kategorie C1 UCI Amathous 2017 jako druhý díl Sunshine Cupu.
 
Naši reprezentanti pojímají pobyt na Kypru jako přípravný tréninkový camp, ve kterém spojí kvalitní tréninkové a závodní kilometry.
 
Pro olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého bude Kypr poslední přípravou před slavným etapovým závodem Cape Epic, kam odlétá 13. března.
 
Zdroj: reprezentace MTB





Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí