ZMJ: Časovku nejrychleji zalétl Ital Tiberi

ZMJ: Časovku nejrychleji zalétl Ital Tiberi

Datum vydání: 10.05.2019

Italský reprezentant Antoni​o Tiberi proletěl v nejrychlejším čase trasu páteční časovky jednotlivců Závodu míru juniorů.

Žlutý trikot lídra, ale stále udržel francouzský jezdec Hugo Toumire. Nejlepší domácí závodník Mathias Vacek skončil těsně za elitní desítkou.

„Časovka je vždycky velkou prověrkou pro udržení žlutého trikotu. Vlastně ani nevím, jak se mi to povedlo, ale stále ho mám na sobě, takže pro mě to je opravdu velké překvapení. Máme silný tým, takže se ho pokusím udržet i po dnešní odpolední etapě,“ zářil radostí usměvavý lídr závodu Hugo Toumire.


Francouzský reprezentant přijel v souboji s chronometrem v sedmém nejrychlejším čase se ztrátou pětadvaceti vteřin ne vítězného Itala Tiberiho. Ten ale není na Závodě míru juniorů žádným nováčkem. V loňském roce skončil celkově šestý jako nejlepší prvoročák a i tentokrát ukazuje, že se s ním musí počítat. Pouhých devět vteřin za ním dojel v jedenáctikilometrové časovce Němec Maurice Balerstedt a třetí místo bral loňský bronzový muž mistrovství světa Ital Andrea Piccolo, když za krajanem Tiberim zaostal o sedmnáct vteřin.


Nejlepší český reprezentant Mathias Vacek cílem projel třináctý s odstupem dvaačtyřiceti vteřin.

Před odpolední „půletapou“ v Roudnici nad Labem na čel závodu zůstal právě francouzský jezdec Toumire. Vacek je průběžně jedenáctý. Odpolední etapa na osmdesát kilometrů je rovinatějšího rázu a své může sehrát pouze nepříjemný vítr. Zásadní změny se očekávají až od sobotní kopcovité prověrky se startem v Teplicích a cílem v německém Altenbergu.
 
Výsledky – 2. A etapa (11,2 km):

1. Antonio Tiberi (ITA) 14:21
2. Maurice Balerstedt (GER) +0:09
3. Andrea Piccolo (Ita) +0:17
4. William Blume Levy (DEN) +0:17
5. Michel Hessman (GER) +0:24
13. Mathias Vacek (CZE) +0:42
 
Celkově po 2. A etapě:

1. Hugo Toumire (FRA) 2:47:18
2. Maurice Balerstedt (GER) +0:08
3. Andrea Piccolo (Ita) +0:18
4. William Blume Levy (DEN) +0:18
5. Casper van Uden (NED) +0:22
11. Mathias Vacek (CZE) +0:43
 
Zdroj a foto: Patrik Pátek/PatRESS.cz

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí