You By Festka – Draci pro Harolda

You By Festka – Draci pro Harolda

Datum vydání: 29.06.2022

Společnost Festka, český výrobce špičkových rámů pro jízdní kola, je známá nejenom svou unikátní výrobní technologií založenou na trubkách z navíjeného karbonového vlákna, ale také dokonalým lakováním a originálními grafickými provedeními svých výrobků.


V rámci služby You By Festka, což je nejvyšší kategorie zákaznických služeb, jakou společnost poskytuje, dostane klient to nejlepší, co lze v oblasti grafického designu a zákaznického servisu očekávat.

„Úroveň personalizace, kterou jsme zde schopni nabídnout, nemá v oboru obdoby. Je to služba, která nezná hranic, a proto je omezena pouze na dvanáct projektů ročně. Jejich charakter je stejně široký jako fantazie našich klientů. Někteří přesně vědí, co chtějí, někteří nám dají jen přibližnou představu, kam by se chtěli ubírat, a někteří to nechávají zcela na nás, abychom přišli s něčím originálním," vysvětluje Tom Hnida, umělecký ředitel společnosti.

 

Projekt Draci pro Harolda inicioval prodejce Festky The Brick Multi Sport Store, který sídlí ve filipínské Manile. Tento vyhlášený obchod s koly nejzvučnějších značek je již šest let skvělým partnerem a propagátorem značky Festka. Klientovo zadání bylo jednoduché, ale poměrně jasné. Chtěl dvojici červených a zlatých draků na hlavové trubce a vidlici a měl i jasnou představu o tom, jaké barvy by si přál na dalších místech rámu, který jinak nechával vyniknout charakteristicky vzorovanému holému karbonu, který je jedním z poznávacích znamení výrobků společnosti. Zapůsobil na něj dřívější projekt You By Festka s podobnými motivy od ilustrátora Michala Bačáka, i když nechtěl nic tak komplikovaného.
 

 

Všechny projekty You By Festka se rodí z úzké spolupráce mezi klientem a umělcem nebo designérem. V tomto případě to byl umělecký ředitel Festky Tom Hnida, který vzal úkol na sebe, protože se mu líbil klientův příběh a motivace. Ačkoli Harold žije na Filipínách, pochází z Číny, země, jejíž obyvatelé věří, že pocházejí z draků. Drak pro ně symbolizuje moc i štěstí současně. Dračí motivy na rámu měly vytvořit nejen pouto mezi kolem a jezdcem, ale také mezi jezdcem a jeho dávnou domovinou.

 

Jakmile Harold schválil Tomovy první skici, následovalo mnohem delší období hledání správných barev a dolaďování detailů. Tomovým mistrovským kouskem však bylo video, ve kterém v ilustrátoru načrtl svou konečnou verzi návrhu. Harold byl Tomovým videem ohromen. „Díval jsem se na video na svém počítači a připadal jsem si, jako bych seděl vedle Toma," popsal Harold své pocity po shlédnutí prezentace.
 

 

Po tom, co dal Harold návrhům a barvám zelenou, mohl se Tom pustit do práce na rámu, který byl mezitím vyroben na míru tak, aby Haroldovi poskytoval veškerý komfort při jízdě. O mnoho hodin pečlivé práce později byli draci hotovi a rám byl připraven k odeslání zpět do lakovny na finální nástřik ochranným transparentním lakem.

 

Draci poletí do Manily jako rámová sada.

„Jak známe Leroye, šéfa Bricku, jsme si jisti, že Haroldovo kolo bude špičková stavba, a těšíme se, až ji uvidíme a podělíme se o fotky...," říká Tom Hnida.

You By Festka for Harold - Sketch - YouTube

You by Festka for Harold - digital sketch - YouTube

You By Festka - Dragons for Harold — FESTKA
 

Foto a zdroj: TZ Festka


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí