Welzlův MTB maraton s rekordní účastí ovládl Boudný

Welzlův MTB maraton s rekordní účastí ovládl Boudný

Datum vydání: 16.07.2016

Pavel Boudný z celku Česká spořitelna Accolade ovládl Welzlův MTB maraton, který zavedl dvoustovku účastníků po krajině Zábřeha na Moravě. Z žen se na první příčce prosadila členka týmu Erste Premier Petr Čech MTB Team Denisa Stodůlková.

Kvalitně připravený okruh o délce pětadvaceti kilometrů s nádhernými výhledy na Jeseníky byl připraven na účastníky Welzlova MTB maratonu. Startovní pole vyjelo ze Zábřeha na Moravě přes vodní nádrž Nemilka na místní atraktivní singltrek, kde po následném klesání čekalo silniční stoupání do Kosova. Z Kosova se dále klesalo k nově vybudované cyklostezce podél železnice, po které se pokračovalo až do Lupěného, kde se jelo opět terénem podél Moravské Sázavy až do cíle v Zábřehu.
 

Pořadatelé včele s ředitelem závodu a bývalým cyklokrosařem Lubomírem Petrušem měli pro startující na výběr ze dvou tras. Na trase A na 50 kilometrů závodníci absolvovali zmíněný okruh celkem dvakrát a kratší trase B byl vyměřen závod o délce jednoho okruhu, tedy na 25 kilometrů.

Maraton s bohatou prize money, dohromady 25 500 Kč, přilákal mnoho zvučných jmen včetně profesionálů. Tím nejznámějším byl úřadující mistr České republiky Pavel Boudný (Česká spořitelna Accolade), kterému byli konkurencí na dlouhé trase úřadující akademický mistr České republiky Jakub Šilar (Bikeclinic Trek), bývalý silniční profesionál Jan Hruška (Nilfisk-Alto), Dominik Buksa (Future Cycling Team), Pavel Skalický (Kolarna) nebo bratři Fojtíkovi (Drásal Cannondale).
 

Pavel Boudný bezpochyby potvrdil ve své disciplíně dominanci, když zvítězil před Pavlem Skalickým a třetím Janem Fojtíkem. S odstupem přes dvě minuty dorazil čtvrtý Jakub Šilar a páté místo bral s mankem 3:14 Dominik Buksa.
 


Z žen byla nejrychlejší Denisa Stodůlková (Erste Premier Petr Čech MTB Team), která porazila defektem ovlivněnou Annu Šmídovou (Nilfisk-Alto). Jako třetí do finiše v areálu koupaliště dorazila Klára Kubínová z celku Novatop Ghost.

Trasu kratší na 25 kilometrů opanoval Petr Březina před Filipem Wiedermannem. Třetím nejrychlejším na trase B byl Václav Pavlík. Mezi ženami kralovala Kateřina Pavlíková. Druhý nejrychlejší čas zvládla zajet Sabina Macháňová a třetí místo vyšlo na domácí Michaelu Václavíkovou.

„Letošní ročník se dle mého vydařil. Úroveň závodu se nám daří rok od roku zlepšovat, včetně kvality startujících, což potvrzuje například účast Pavla Boudného a mnoha dalších známých kluků. Zatím jsem získal od startujících pouze kladné hodnocení, za což jsem velmi rád. Také mě potěšila hojná návštěvnost a jsem rád, že si cyklisté závodní den užili,“ zhodnotil den ředitel závodu a představitel značky EthicSport v České republice Lubomír Petruš.

Foto: pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí