Warner Bros. Discovery Sports spouští revoluci v cyklistickém vysílání

Warner Bros. Discovery Sports spouští revoluci v cyklistickém vysílání

Datum vydání: 27.06.2022

Společnost Warner Bros. Discovery Sports (WBDS) se v červenci chystá změnit způsob, jakým si miliony fanoušků ve světě* užívají cyklistiku.
 

● Warner Bros. Discovery nabídne divákům mužskou i ženskou Tour de France, poprvé v historii Tour de France Femmes

● Všechny etapy Tour de France a Tour de France Femmes na platformách WBDS včetně Eurosportu a GCN+

● Poprvé bude v cyklistických přenosech představeno studio Cube

● Velká cyklistická jména Alberto Contador a Sir Bradley Wiggins experty Eurosportu přímo v pelotonu

 

STUDIO CUBE VSTUPUJE DO CYKLISTIKY

 

WBDS představí bezkonkurenční přenosy z Tour de France (1.–24. července) a Tour de France Femmes (24.–31. července). Průkopnické mixed-reality studio Cube pozdvihne způsob sledování nejvýznamnějších cyklistických závodů na novou úroveň.

 

Všechny etapy Tour de France a prvního ročníku Tour de France Femmes budou na WBDS vysílány živě, přičemž studio Cube vtáhne diváky ještě více do dění na trase než v minulosti. Cube tak mění způsob prezentace živých cyklistických přenosů do podoby, kterou znají diváci tenisových grandslamových turnajů a olympijských her Tokio 2020 a Peking 2022.

 

Pro letošní ročník Tour de France a Tour de France Femmes je připravena řada novinek, analytických nástrojů rozšířené reality a jedinečných virtuálních kulis, což vylepší a rozšíří divácké zážitky. Bude představena funkce ´inclinometer´, 3D zobrazení, které oživí stoupání,
s nímž se peloton potýká. Díky novým technologiím, např. využití Unreal Engine 5, studio Cube představí i některé jemnější taktické nuance cyklistiky, jako např. jízdu ve větru a časovky.

 

NEJVĚTŠÍ JMÉNA CYKLISTIKY, KTERÁ SE HLÁSÍ Z PELOTONU

 

Alberto Contador a Sir Bradley Wiggins se dohromady mohou chlubit třemi vítězstvími v celkové klasifikaci Tour de France. Oba dodají vysílání WBDS další rozměr a zprostředkují reportáže během všech etap přímo z pelotonu. Také Tour de France Femmes bude mít reportérku přímo v pelotonu, bývalou cyklistku Iris Slappendelovou, která přiblíží dění v závodě v průběhu všech osmi etap.

 

Rozhovory v průběhu Tour de France připraví Bernie Eisel a Hannah Walkerová, během Tour de France Femmes se této role ujmou Laura Meseguerová a Manon Lloydová.

 

Kritikou oceňovaný podcast The Bradley Wiggins Show by Eurosport se vrátí i na Tour de France.

Cyklistická legenda se podělí s cyklistickými fanoušky o své nefiltrované názory a myšlenky nad rámec samotného závodu. Lokalizované zprávy a rozhovory na Eurosport.com, v nichž se představí největší postavy pelotonu, budou fanoušky informovat o všem podstatném, co se v závodě děje.

 

Vedle živých přenosů i videí na vyžádání a hloubkových analýz závodů od celé řady expertů, nabídne GCN+ fanouškům pořad The Breakaway a další bezkonkurenční doprovodný obsah k Tour de France a Tour de France Femmes. Již týden před grand départ bude aplikace GCN+ domovem interaktivních zajímavostí, kvízů a preview včetně analýz jezdců, rozborů etap, předpovědí a recenzí. GCN+ je také domovem exkluzivních originálních dokumentů, filmů odhalujících historii Tour a nahlížejících do zákulisí cyklistiky, které byly vytvořeny s cílem učinit nabídku z Tour de France a Tour de France Femmes ještě barevnější.

 

Scott Young, SVP Content and Production at Warner Bros. Discovery Sports Europe:

„Naše studio Cube je jednou z nejlepších inovací ve vyprávění příběhů v televizním vysílání. Využitím nástrojů šitých na míru a přidaných analytických funkcí popíšeme etapy, stoupání i sprinty, což bude pro vysílání cyklistiky skutečně jedinečné.“

„Další pozvednutí ženského sportu a větší úsilí o dosažení genderové vyváženosti napříč závody je nesmírně důležité. Představujeme více ženského sportu a dáváme stejnou váhu ženským a mužským akcím během našich přenosů z tenisových grandslamů a olympijských her. Když ASO oznámila inaugurační ročník Tour de France Femmes, byli jsme rozhodnuti vnést to nejlepší z našich produkčních inovací a zkušeností i do ženského závodu.“

„Spojení s nejinformovanějšími a nejzkušenějšími cyklistickými experty a množství cyklistického obsahu na našich digitálních platformách pozvednou živé přenosy ze všech etap Tour de France a Tour de France Femmes na zcela novou úroveň.“

Iris Slappendelová, cyklistická expertka Eurosportu a GCN:

„Rok 2022 je pro ženskou cyklistiku historickým rokem, vždyť nejlepší světové cyklistky se chystají na start bojovat o žlutý trikot v prvním ročníku Tour de France Femmes.“

 

„Je neuvěřitelně vzrušující být součástí týmu Warner Bros. Discovery Sports a divákům ještě více přiblížit dění na trati. Těším se na to, že ukážeme tento sport v jeho nejlepším světle, čímž, jak doufám, získáme pro ženskou cyklistiku pozornost nové generace fanoušků.“

WIGGINS A CONTADOR V HLAVNÍCH ROLÍCH NOVÉ PROPAGAČNÍ KAMPANĚ

 

Sedminásobný vítěz grandtour Alberto Contador a vítěz Tour de France 2012 Sir Bradley Wiggins se představí v hlavních rolích propagační kampaně WBDS pro letošní ročník Tour de France. Kampaň, která se objeví na lineárních a digitálních platformách, podporuje slogan Come for the race, stay for the ride a zdůrazňuje 360stupňový přístup WBDS k pokrytí závodu na lineárních, OTT a digitálních platformách. Contador i Wiggins se objevují ve všech reklamních spotech vytvořených pro diváky mimo Velkou Británii, přičemž Wiggins je ústřední postavou britské kampaně.

 

109. ročník Tour de France odstartuje 1. července v Kodani, v Dánsku se pojedou tři etapy včetně individuální časovky. Poté se peloton přesune do Francie a navštíví i Švýcarsko. Tour de France vyvrcholí po 21 etapách na ikonické pařížské Avenue des Champs Élysées 24. července. Vše
z Tour de France bude dostupné na Eurosportu, GCN+ a Eurosport App.

 

Tour de France Femmes, která začíná u Eiffelovy věže v Paříži a končí ve východní Francii stoupáním na La Planche des Belles Filles, bude rovněž k dispozici na Eurosportu, GCN+
a Eurosport App.

 

WBDS se může pochlubit nejrozsáhlejší nabídkou cyklistických závodů světové úrovně a větším počtem živých přenosů mužských i ženských akcí na silnici, dráze, v cyklokrosu, na horských kolech a BMX než kdokoli jiný. V roce 2021 poprvé nabídla všechny závody UCI Women's World Tour a zůstává i nadále odhodlána rozvíjet tento sport vyprávěním příběhů závodnic a produkcí více původního obsahu věnovaného ženské cyklistice na svých kanálech a platfor 

Zdroj: TZ Michaela Celárková - Media:list s.r.o., foto: Getty


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí