Vydařená sezona na Třebešíně

Vydařená sezona na Třebešíně

Datum vydání: 07.10.2019

Sportovcům z​ačíná říjnem nový roční tréninkový cyklus, je tedy ideální čas na bilancování.

Vždy je těžké vybrat si největší úspěchy či neúspěchy, protože záběr je obrovský. Každopádně mezi nejvíce emocemi nabité zážitky uplynulé sezóny patří souboje sourozeneckých dvojic bratrů Šilhavých s bratry Kobrovými. Kluci, ač z jednoho sportovního centra, si nic nedarovali a závody v kategoriích žáků tak patřili k tomu nejlepšímu, co šlo vidět.

Na opačné straně věkového spektra zářil Richard Habermann, který se dokázal prosadit a zvítězit na mnoha závodech i vézt žlutý trikot na Vysočině. S pocitem dobře odvedené práce ho tak trenérský kolektiv Kovo Praha vysílá do dalších let v profesionálním celku Topforex. Z mistrovských medailí byla pak asi "nejhlasitější" ta, kterou vyjel junior Václav Papík v keirinu, kdy se prosadil proti tvrdé konkurenci z Brna.

Sport všechny na Třebešíně neuvěřitelně baví, takže kroužky pro nejmenší děti se rozrostly do nečekaných rozměrů. Příměstské tábory či intenzivní kurzy pro školy a školky, to je nejen tvorba základy pro vrcholový sport, ale hlavně výchova zdravé sportující mládeže.

Z pořadatelských úspěchů byl nejlepší rozhodně 77. ročník Framaru, mezinárodního závodu na dráze. Šperkem se stal Elia Viviani, který ozdobil kroniku velodromu na Třebešíně svou přítomností v olympijském omniu. Tento víkend se také pořádá první kriterum v okolí Třebešína, protože silniční cyklistika je základem. Menší závod, ale první krůčky k pořádání větších akcí mimo areál velodromu a výhledově návrat ke kritériím v Praze.
 
Naopak velkou akcí je blížící se cyklokongres, víkend plný přednášek a seminářů nejen pro trenéry, ale pro všechny zvídavé sportovce.

S tímto ročním cyklem jsou Třebešínští spokojeni, zanedlouho odstartují nový cyklus tréninků. A jak jinak, než tradičním pěším a MTB soustředěním, tvořícím základ další dobré party sportovců.
 

Zdroj a foto: TZ SKC Praha
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí