Výborné výsledky cyklistů ve světovém poháru, Ivo Koblasa 2. v silničním závodě

Výborné výsledky cyklistů ve světovém poháru, Ivo Koblasa 2. v silničním závodě

Datum vydání: 12.05.2019

Český reprezentační tým handicapovaných cyklistů má za sebou účast v prvním kole Světového poháru v cyklistice 2019 v italské Corridonii​ a sezónu se českým závodníkům podařilo otevřít výbornými výsledky.

Nejlépe se dařilo Ivu Koblasovi (C2) a to v silničním závodě, kde se mu podařilo konečně protrhnout loňskou výsledkovou smůlu a vybojovat stříbrnou medaili! V nedělním deštivém dopoledni se o cenný kov popral ve spurtu s paralympijským vítězem a mistrem světa Kanaďanem Chernovem a Australanem Hicksem. O vítězi musela rozhodnout cílová kamera a vítězství nakonec bral Kanaďan, ale český závodník si veze domů zasloužené stříbro.

Skvělé výsledky zajeli Češi v časovce jednotlivců a většina obsadila příčku v TOP 10. Nepopulární "bramborovou" medaili ale přesto výborné 4. místo vybojoval handbiker Patrik Jahoda (H1) a Kateřina Antošová (H3). Patrik Jahoda byl z výsledku trochu zklamaný, ale výsledný čas a nepatrný odstup od soupeřů jej přesvědčil, že jel závod velmi dobře. Bohužel silniční závod mu na náročné trati už příliš nevyšel a Patrik skončil na šestém místě.

Čtvrté místo zopakovala v silničním závodě Kateřina Antošová, která nám po závodě řekla: 

"Trasa závodu byla nezvykle technicky obtížná a vzhledem k hustému provozu a absenci oficiálního tréninku, nebylo možné si ji dopředu naplno natrénovat. Dostala přezdívku "horská dráha", protože na hraně jednoho klesání jsme z handbiku přestali vidět, kam silnice pokračuje. V tomto místě mi tachometr v silničním závodě naměřil 88 km/h."  

A průběh svého závodu zhodnotila: 

"Hned po startu jsem se držela za Polkou, která mě v časovce předjela jen o 0,4 vteřiny. Mým cílem bylo dotáhnout se na Italku, která jela v dresu mistryně světa. To se mi také ve druhém kole podařilo. Na rovině jsem se jí pokusila utrhnout, bohužel nás v kopci zase dojela (a předjela). Bohužel jsem prohrála i svůj souboj s Renatou Kaluzou, která dojela třetí a na mě zbyla zase jen brambora. Nicméně mi tenhle závod dal motivaci  dál bojovat o umístění mezi nejlepšími třemi."

V nejsilněji obsazené časovce v kategorii mužů H3, v konkurenci téměř 50 jezdců, se skvěle dařilo handbikerovi Tomáši Mošničkovi , který obsadil nejprve v časovce 10. příčku a poté se v sobotu výsledkově ještě o dvě příčky polepšil v silničním závodě, když zajel životní výsledek v podobě 8. místa. Tomáš si po celý závod hlídal kontakt se špičkou. Až do posledního kola bojoval o pódiové umístění. V druhé části záverečného stoupání se v posledním pátém kole projevila náročnost tratě, Tomáš bojoval až do posledních metrů a bylo z toho v konkurenci 45 závodníků krásné osmé místo.

Z tricyklistů se nejlépe dařilo Petrovi Bergerovi v kategorii T1, který dojel na 5. místě v časovce a Františkovi Kubínkovi v kategorii T2, který obsadil v silničním závodě šesté místo. 
 
Zdroj a foto: TZ CATHS


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí