Výborné výkony juniorské reprezentace MTB v Brně!

Výborné výkony juniorské reprezentace MTB v Brně!

Datum vydání: 30.08.2020

Brno bylo v sobotu 29. srpna dějištěm nejenom finálového závodu STRABAG Českého poháru horských kol, ale také Juniorské světové série, nejvyšší světové soutěže mladých bikerů.

 

Reprezentační trenér Viktor Zapletal nominoval do Brna početnou sestavu talentovaných jezdců a v reprezentačním dresu se představilo celkem 12 juniorských reprezentantů.

“Využili jsme domácího prostředí a snažili se dát příležitost startu celému širšímu reprezentačnímu výběru a podobně širokou nominaci plánuji uskutečnit i za měsíc v Novém Městě na Moravě v rámci dalšího závodu JWS,” přibližuje nominační strategii trenér a dodává: 

“Prožíváme nejistou sezónu. Chci ale v rámci možností plnit tréninkovou koncepci reprezentace, kterou jsme přijali na podzim, kdy se juniorská reprezentace pravidelně schází každý měsíc na soustředěních nebo závodech a jsem tedy s nimi pravidelně v kontaktu a mohu lépe sledovat a případně ovlivnit jejich přípravu a růst. Junioři mají za sebou zimní soustředění na Mallorce, několikadenní tréninkové campy spojené s tréninkem techniky, ale například i týdenní soustředění zakončené závodem v Enduru. V případě Brna jsme k akci přistupovali z motivačního důvodu úplně stejně, jako kdybychom jeli na jakýkoliv jiný reprezentační výjezd, jen jsem maximálně rozšířil nominační kvótu. Reprezentanti bydleli v hotelu a byli kompletně v režimu reprezentace horských kol.”

A nutno podotknout, že talentovaným bikerům pravidelná společná příprava a celoroční dohled reprezentace zřejmě svědčí. Junioři vyjeli na trať zmáčenou nočním deštěm, což je v případě brněnských kamenných cest více než ošemetná záležitost, nepřipouštějící jakoukoliv jezdeckou chybu. To si důkladně ověřil například medailista MČR, prvoročák Václav Veverka, kterého nepříjemný pád stál výrazně lepší umístění. Po dobrém startu udržel kontakt s čelem závodu Jan Sáska a vybojoval 4. místo. Tím si o jednu příčku vylepšil své dosavadní výsledkové maximum v závodě JWS ze švýcarského Leukerbadu. Do elitní TOP 10 se vešel i devátý David Šulc. Dařilo se ale i dalším Čechům. 13. místo obsadil Filip Konečný, 16. Daniel Žvak a 24. Tom Tlamka, což představuje výsledkové maximum celé juniorské skupiny.

 

Dívky startovaly v úplně jiném počasí. Vysušená trať a teplo představovalo téměř ideální závodní počasí. Ihned po startu se do čela závodu začlenila i trojice tří českých reprezentantek a souboj o medaile se následně odehrával už výhradně v pětičlenné čelní skupině, která se brzy rozdělila na čelní trojici i s naší Anetou Novotnou a následnou stíhací dvojici ve složení Adéla Holubová a Karolína Bedrníková.

 

V poslední okruhu rozhodla o své výhře nástupem polská reprezentantka Matylda Szczecinska. Mistryně Evropy kategorie kadetek Aneta Novotná vsadila vše na cílový spurt a zaslouženě slavila druhé místo před Italkou Nicole Pesse. Adéla Holubová obsadila čtvrté a Karolína Bedrníková páté místo. Výborné výsledky české juniorské reprezentace stvrdila 11. místem Tereza Obořilová, 15. Kateřina Vaverková a 17. Zuzana Kadlecová.

 

Junioři se znovu sejdou na společném soustředění v průběhu září na trati v Novém Městě na Moravě kde se budou připravovat na další závod Juniorské světové série, který by se měl uskutečnit v rámci Světového poháru v NMNM v sobotu 3. října.
 


 

Foto: Michal Červený


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí