Výborná zahraniční konkurence na Bíteši

Výborná zahraniční konkurence na Bíteši

Datum vydání: 30.03.2019

Obhájce loňského vítězství Maciej Pat​erski bude na startu se svým polským týmem Wibatech Merx Wroclaw, ale velkou konkurenci bude mít například v rakouském týmů Felbermayr Simplon Wels a jejich lídrovi Mathiasi Krizkovi. Český celek ELKOV Author jede pouze se čtyřmi závodníky. 

Závod Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš měl naposledy zahraničního vítěze v loňském roce, když se v závěru nejlépe vypořádal se situací Maciej Paterski a v silném větru si dojel pro vítězství.


Paterski s Krizkem se setkali v roce 2013 v týmu Cannondale, kdy jezdili například po boku Petra Sagana. Paterski v tomto týmu absolvoval čtyři sezóny a Krizek tři. Jejich současné týmy Wibatech Merx a Felbermayr Simplon patří k tradičním účastníkům Bíteše. V roce 2012 vyhrál v barvách rakouského celku, tehdy pod názvem RC ARBÖ Wels Gourmetfein, Riccardo Zoidl, současný profesionál celku CCC. Od těchto dvou týmů se dá očekávat, že budou největšími konkurenty našich cyklistů.

Dalším silným týmem z Rakouska je WSA KTM Graz a UNION Raiffeisen Radteam Tirol. Z Polska budou na startu ještě celky Voster ATS a Hurom BDC. Ze Slovenska k nám míří Dukla Bánská Bystrica, Slávia Trenčín, CyS Akadémia Patra Sagana a Spartak Tlmače.
 


Početně oslabený tým ELKOV Author (šestice startuje na Normandii) pojede ve složení Jakub Otruba, Dominik Neuman, Karel Hník a Matěj Štibingr. Proti dalším domácím celkům jako jsou Topforex- Lapierre, Tufo Pardus, Dukla Praha, CK Příbram – Fany Gastro, nebo domácí sestava Favoritu Brno to budou mít těžké. Všechny další české celky pojedou v plném složení. Navíc zde budou silné zmíněné zahraniční týmy připravené vyhrát českou jarní klasiku Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš.

Konečná a úplná startovní listina bude až v den závodu po prezentaci týmů ve Velké Bíteši.
 
Zdroj: TZ Press Course, Foto: Jan Brychta



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí