Vkročte do nového roku úspěšně

Vkročte do nového roku úspěšně

Datum vydání: 02.12.2022

Vánoční svátky, spousta cukroví, relax u pohádek, oslava silvestra a pak se ze dne na den vše změní. Začnete cvičit, přestanete kouřit a milion dalších věcí se změní jak mávnutím kouzelného proutku. Proč to tak nefunguje? A jak se k tomu postavit, abyste letos už konečně dali své tělo opravdu do formy?
 

Opravdu chcete? – změna musí vycházet přímo z vás. To je zásadní podmínka celého snažení. Je to opravdu váš cíl? Opravdu to chcete? Nebo se cítíte být tím tlačeni okolím a jsou to spíš jejich podněty a připomínky, které vás dovedly ke změně? Zároveň je třeba si odpustit. Odpustit za ty předchozí pokusy, které se nevydařily.
 

Dílčí cíle – stanovte si nějaký hlavní cíl ale i jeho dílčí kroky, jejichž splnění pro vás bude na dané cestě odměnou.  Neříkat si – zhubnu 20 kilo, ale začít s tím, že se začnete stravovat pravidelně, začnete jíst dostatek ovoce a zeleniny, anebo každý den ujedete alespoň pár kilometrů na kole. A tyto dílčí cíle pak povedou ke zdárnému splnění hlavního cíle.
 

Přiberte parťáka – určitě znáte slavný výrok „ve dvou se to lépe táhne“. Když budete mít stejně zapáleného cyklo parťáka, můžete se podporovat, když jednomu dojdou síly a bude to chtít vzdát nebo můžete sdílet svoje úspěchy i nezdary, které ocení upřímněji než někdo zvenčí.
 

Nepřepalte start – v lednu jsou fitka plná lidí a v únoru už zájem zase opadá. Aby to nebyl i váš případ, volte udržitelnou cestu. Nepočítejte s tím, že když budete cvičit každý den, koncem týdne se dostaví obrovské výsledky. Tak to bohužel nefunguje, každá změna chce čas. Stejně tak i u stravování nechtějte být stoprocentní, nebo vás to brzy přestane bavit. Jídelníček musí být především pestrý a je dobré vědět, čím se zdravě odměnit. Zkuste třeba proteinové tyčinky Pulsaar Protein Crunch, ve kterých nenajdete žádný přidaný cukr, zato se pyšní minimálně 17 gramy proteinu a jejich lahodná chuť vás dostane. Neupínejte se na to, co bylo, ale přijměte současný stav ne jako něco dočasného a přechodného, ale jako něco trvalého. Vše, co je postupné a pozvolné, má větší šanci pak takové zůstat. 
 

Buďte připraveni na krizi – krize zcela jistě přijde, dřív nebo později, takže je vhodné s tím počítat a připravit se na ni. Většinou není problém samotná překážka, ale naše reakce na ni. Máte naplánováno hubnutí, ale vaše nejlepší kamarádka má svatbu? Raději tedy hubnutí na jedno odpoledne přerušte, než abyste se celou svatbu trápila a stresovala se. Pak je ale třeba se co nejdříve zase vrátit do režimu, a hlavně si to nevyčítat.
 

 
Zvolte vhodné pomocníky
 – buďte připraveni na to, že to bude bolet. Svaly, o kterých jste neměla doposud ani ponětí se začnou ozývat. A od toho tu jsou pomocníci. Před tréninkem či vyjížďkou si dejte DrWitt Fit funkční nápoj bez cukru, s přídavkem L-karnitinu, který vás skvěle nakopne, zajistí potřebnou hydrataci, a navíc obsahuje i vitamíny B a C. Po tréninku doplňte bílkoviny a celkově dbejte na kvalitní stravu a pravidelný pitný režim, aby mělo tělo dostatek energie na tréninky. A zároveň ho ale nezapomeňte ani odměňovat. Dojděte si na masáž či do vířivky, která namožené svaly krásně uvolní. 

 

Nový život – když se vysněný cíl podaří, jistě budete nadšeni. Následně ale může dojít k poklesu motivace a budete mít tendence vracet se pomalu ale jistě do starých kolejí. Trvá totiž až jeden rok, než se ustálí nové vzorce chování a přijmeme změnu jako trvalou. Snažte se proto vydržet celý rok a pak už máte vyhráno úplně.

 
Zdroj a foto: TZ PR Direction


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
» více novinek a videí