Vítězem českého silničního poháru ŠKODA CUP 2022 je Adam Ťoupalík

Vítězem českého silničního poháru ŠKODA CUP 2022 je Adam Ťoupalík

Datum vydání: 24.09.2022

V závěrečném závodu seriálu ŠKODA Cup, kterým bylo kritérium v Mladé Boleslavi, vyhrál Adam Ťoupalík z celku Elkov Kasper a zisk šedesáti bodů mu zajistil i celkové prvenství v prestižním seriálu.


O to přišel dosud vedoucí Jan Kašpar z ATT Investment, který dnes skončil až patnáctý. Triumf stáje Elkov Kasper zvýraznil Michael Boroš, jež dnes byl třetí a celkově obsadil druhou příčku. Kašpar alespoň uhájil vítězství mezi jezdci kategorie U23.

 

V úvodu se nejvíce prosazoval v bodovaných spurtech Boroš, ale poté odjela trojice Adam Ťoupalík, Jan Otruba (Elkov Kasper) a Daniel Turek (Team Felbermayr Simplon Wels). Uprchlíci udrželi náskok až do cíle a v závěrečném spurtu potvrdil své vítězství A. Ťoupalík, kterého na stupně vítězů doprovodili Turek a Boroš.

„Před závodem jsme moc nevěděli, na koho přesně pojedeme, ve hře jsem byl já a Michael Boroš, před koncem se nám ale podařil únik ve třech, a nakonec to dopadlo na mě, takže super,“ uvedl vítěz poháru i závodu Adam Ťoupalík.

„Beru to ale jako vítězství celého týmu, že se nám to podařilo takto obrátit a znovu jsme vyhráli celý pohár,“ doplnil ještě Ťoupalík.

"Jeli jsme do Boleslavi s cílem pokusit se tímto závodem zvrátit celkové pořadí na naší stranu, a nakonec to dopadlo lépe než jsme čekali. Byl to náš poslední závod a končíme sezonu s dobrou náladou. Ale již ve středu na Holých Vrších nastoupí trio Boroš, A. Ťoupalík a Dominik Neuman do té cyklokrosové," řekl šéf hradecké stáje Vladimír Vávra.

Výsledky (108 km):
 

1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 46, 2. Turek (Team Felbermayr Simplon Wels) 23, 3. Boroš (Elkov Kasper) 21, 3. T. Bárta (ATT Investments) 14, 5. Babor (Elkov Kasper) 12, 6. Heming (Něm./ATT Investments) 11.

 

Konečné pořadí ŠKODA Cupu:


1. A. Toupalík 120, 2. Boroš 116, 3. Kašpar (ATT Investments) 109, 4. M. Vacek (CK Příbram - Fany GASTRO) 81, 5. T. Bárta 56, 6. Vaníček (ČEZ Cyklo Team Tábor) 55.

 

Kategorie U23:


1. Kašpar 109, 2. M. Vacek 81, 3. K. Vacek (Tirol Ktm Cycling Team) 48.

 

Nováček soutěže:


1.Daniel Sporysch

 

Foto: Jan Brychta, Zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí