Věhlasný World Games of Mountainbiking je zpět! Saalbach-Hinterglemm hostil již 22. ročník

Věhlasný World Games of Mountainbiking je zpět! Saalbach-Hinterglemm hostil již 22. ročník

Datum vydání: 06.10.2021

Od 9. do 12. září 2021 se v rakouském sportovním středisku Saalbach-Hinterglemm odehrála po roční pauze věhlasná čtyřdenní cyklistická akce zvaná World Games of Mountainbiking.


O její prestiži svědčí účast tisícovky nadšených sportovců všech věkových kategorií napříč kontinenty. Cyklisté se během prosluněných dní a příjemných teplot potkali na startu disciplín Marathon, Cross Country a Junior Trophy. 
 

 

Program

 

Cyklistické slavnosti započaly již ve čtvrtek 9. září, kdy se bylo možné registrovat a vyzvedávat startovní balíčky. Volně přístupné byly také již oficiálně značené závodní tratě. Pátek 10. září patřil závodníkům disciplíny Cross Country.

 

Dominantou Světových cyklistických her byl sobotní Marathon, který se těší veliké oblibě, když se ho účastnilo na tisícovku nadšených sportovců z různých zemí. Vybírat se mohlo z pěti tras na 21, 31, 42, 58 a 80 kilometrů se startem a cílem v Saalbach-Hinterglemm.

 

Na této disciplíně je unikátní to, že rozhodnutí o délce trasy mohlo padnout, vzhledem k náročnosti zdejšího profilu a s ohledem na počasí, až v průběhu závodu. Při rozdělování tratí bylo vždy na výběr, buď jet kratší cestou rovnou do cíle, nebo se vydat dál. 
 

 

V neděli dopoledne se pak konal nejmenšími oblíbený závod Junior Trophy. 

 

Pro koronavirovou situaci platila nezbytná opatření a změny v programu. 

 

COVID 19
 

Akce se mohli zúčastnit ti, kteří se při registraci prokázali buď platným negativním testem, potvrzením o očkování nebo potvrzením o prodělání nemoci. Všechna pravidla podléhala platným rakouským vládním nařízením. V případě, že proběhla kontrola v pořádku, byl závodník zeleně opáskován. Kvůli opatření, jako např. dvoumetrové rozestupy, se registrace konala venku. Pořadatelé měli k dispozici dotykové počítače, kde si účastník nahrál QR kód vygenerovaný při vyplňování registrace a následně svoje údaje stvrdil elektronickým podpisem.
 

 

Pasta Party trochu jinak


Tradiční sobotní společenská událost Pasta Party, kde se oslavovala jednotlivá vítězství, kde se jedlo, pilo a hodovalo, byla letos ztvárněna trochu jinak. Namísto bujarých oslav obdrželi účastníci v rámci startovního balíčku tzv. Pasta Party voucher, který se uplatnily ve vybraných restauracích. 
 

 

Upravené tratě 


Při roční pauze organizátoři akce nezaháleli. Odliv turistů využili k rekonstrukci a výstavbě nových tratí a  místních dominant - trailů. 

 

Startovní balíček

 

V rámci registrace bylo na výběr ze dvou variant startovních balíčků. Levnější z nich zahrnoval startovní číslo s příslušenstvím, originální tričko World Games, voucher na Pasta Party a mapku s detailním popisem. Dražší verze zahrnovala kromě výše zmíněného dva vouchery na Pasta Party. 

 

Do startovního balíčku musíme započíst také přesné kontinuální značení tratě, občerstvení na trati, zónu pro mytí kol a pamětní medaili.
 

 

Ubytování


Ubytování v oblasti Saalbach-Hinterglemm nabízí služby na vysoké úrovni s přebytkem ubytovacích zařízení, přičemž obzvlášť chvályhodná je individuální péče o hosty. Pakliže se zaměříme na potřeby cyklistů, u většiny hotelů je prvořadá výbava na opravu kola, včetně mycího boxu. Součástí hotelů jsou wapky a stojany či úschovná zařízení. Nakonec kolo lze opláchnout téměř kdekoliv, před bikovými shopy nebo ve finiši single trailů. Tyto služby jsou zdarma, ty nadstandardní pak za poplatek. Kromě jiného místní služby nabízí i zapůjčení nebo servis kol. Bike shopy jsou profesionálně vybavené a o výzbroj nebo dostupnost jakéhokoliv komponentu není nouze.
 

Dnes již samozřejmostí je tzv.  „Joker card“, který obdržíte ve vámi zvolených hotelích a penzionech. Výhodná karta nabízí neomezený pohyb po lanovkách (v městech Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn), užívání turistických autobusů, tenisových kurtů, koupaliště,  vstup do místního muzea a mnoho dalšího včetně doplňkových slev na další služby nebo vstupy v Saalbach-Hinterglemm.

 

Destinace Saalbach-Hinterglemm
 

Malebná destinace Saalbach-Hinterglemm obklopená dvoutisícovými vrcholy s dechberoucími výhledy na ledovce přitahuje rodiny s dětmi a nadšené turisty, cyklisty či lyžaře, kteří mohou využít kromě lanovek i širších služeb od lanového centra, dětských parků či prolézaček a aquaparku, nebo se projet vláčkem, navštívit muzeum či útulné horské restaurace nabízející místní speciality.

 

Místní lokalita je natolik žádaná, že se tu nepřetržitě budují nové hotelové komplexy a lanovky.

 

Přihlaste se na World Games of Mountainbiking 2022 už nyní.  

 

Oficiální stránky akce World Games of Mountainbiking Saalbach-Hinterglemm zde

Více o možnostech cyklistiky v Saalbach-Hinterglemm zde.  
 
Foto: 
saalbach.com, Daniel Roos

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí