Nezničitelný Valverde chce titul mistra světa, cyklistika je prý pomalejší než dřív

Nezničitelný Valverde chce titul mistra světa, cyklistika je prý pomalejší než dřív

Datum vydání: 29.10.2017

Sedmatřicetiletý španělský veterán se zotavil ze zlomeniny čéšky extrémně rychle a nyní už se nemůže dočkat, až zase začne závodit. 

Alejandro Valverde (Movistar) si poranil koleno 1. července po pádu v deštivém prologu Tour de France v Düsseldorfu a s diagnózou zlomené čéšky musel být hned druhý den operován
 
Přes prognózy lékařů o dlouhodobé absenci už však na začátku října prosil manažera Eusebia Unzueho o to, aby mohl jet klasiku Milán - Turín. Již tehdy byl schopen v tréninku týdně najet 700 kilometrů. Nyní se cítí opět skvěle a podle jeho parťáků je minimálně stejně silný, jako kdy předtím. 
"V tréninkové skupině, kde mě každý moc dobře zná, mi říkají, že jsem minimálně stejně silný, jako předtím. No a já si to chci potvrdit i v závodě. Jsem už netrpělivý..."
O svém brzkém návratu zpět do profesionálního pelotonu nepochyboval i z toho důvodu, že se prý závodí pomaleji, než dřív. V době zotavování sice zažil i slabší chvilky a krize, v průběhu své kariéry však nabral spousty zkušeností a stal se psychicky odolnějším.
"Jak bych se jen nemohl vrátit zpět (k závodění)? Po fyzické stránce probíhala rekonvalescence perfektně, trápil jsem se spíš psychicky... Cyklistika už není tím, čím bývala dříve... a tělo snese daleko více. Není to v takové rychlosti jako předtím. Jezdí se jinak. Všechno je daleko více promyšlené a kalkulované. Tréninky, všechno. Všichni jsme na velice podobné úrovni... Navíc když jsem začínal, byl jsem psychicky daleko zranitelnější."
Nyní nemá co ztratit, má v kapse obrovské úspěchy a tak může závodit podle citu a nebát se riskovat. 
"Jezdím bez obav, nepřipouštím si žádný tlak... Protože jsem na tom fyzicky dobře a nebojím se neúspěchu, činím riskantní rozhodnutí jaká jsem si dřív vůbec nedovolil..."
Všechny své zkušenosti a schopnosti chce v příští sezoně koncetrovat do bojů o tituly na svých oblíbených ardénských klasikách, Giro d'Italia, Vueltě a mistrovství světa. Svou účast na Tour de France předem vylučuje s tím, že se v týmu Movistar pro tento závod kromě Naira Quintany bude počítat i s novou akvizicí - ctižádostivým Mikelem Landou.
"S tím, že tým letos podepsal Landu a je tam i Nairo... Nechci na Tour. Myslím, že příští rok se budu soustředit na Giro, Vueltu a svěťák... Kdyby mě (týmový) šéf Eusebio (Unzue) řekl, abych si sám sestavil kalendář, chtěl bych jet klasiky, Giro, Vueltu a svěťák. Proč (svěťák)? Už mi nezbývá moc příležitostí vyhrát titul mistra světa. Mám šest medailí, ale žádnou zlatou. A v Innsbrucku bude hodně, hodně těžký (profil), takže kdyby šlo všechno dobře..."


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí