Vacka a spol. čeká ve Francii závod roku. Trenér myslí na etapu i celkové pořadí

Vacka a spol. čeká ve Francii závod roku. Trenér myslí na etapu i celkové pořadí

Datum vydání: 12.08.2021

Od pátku 13. 8. do neděle 22. 8. čeká reprezentační výběr českých silničních cyklistů U23 závod roku: slavný Tour de l´Avenir. Vloni se kvůli Covidu neuskutečnil, teď se jede jeho 57. ročník. 

Na startu bude celkem 174 cyklistů z 29 národních týmů. Trenér reprezentace Tomáš Konečný povede ve Francii hodně silný a vyrovnaný tým, který má šanci uspět na všech frontách. V barvách ČR budou startovat Mathias Vacek, Pavel Bittner, Jakub Ťoupalík, Jakub Bouček, Petr Kelemen a Tomáš Kopecký.

„Chceme být vidět, ideálně vyhrát etapu a pokusit se i o výsledek v celkovém pořadí. Kluci vědí, co je ve hře, úspěch na tomto závodě jim může výrazně ulehčit další cestu v jejich kariéře,“ řekl Konečný.

Tour de l´Avenir v posledních letech vyhrála taková jména jako Pogačar, Bernal nebo Gaudu. Je to závod, který těm nejlepším otevírá cesty do nejvyšších pater cyklistiky.

„Pro kluky této kategorie je to závod roku. Mohou se hodně ukázat a dát o sobě vědět. Je tu fantastická konkurence, etapy jsou vysílány živě na Eurosportu, závod pořádá firma A.S.O, která organizuje i Tour de France. Kdo na Aveniru uspěl, většinou to dotáhl hodně daleko a kluci samozřejmě vědí, co je ve hře. Jsme rádi, že tady vůbec můžeme startovat a vyjeli jsme si přímý postup,“ prozradil Konečný.

Lídrem české šestice na celkové pořadí bude loňský juniorský mistr Evropy v časovce Mathias Vacek, který letos působí v ruské pro-kontinentální stáji Gazprom-RusVelo po boku Romana Kreuzigera. 

„Formu hodně ladil právě k tomuto závodu. Ale je potřeba si uvědomit, že v kategorii U23 je teprve prvním rokem, stejně jako Bittner. Ťoupalík a Bouček jsou druhoročáci a Kelemen s Kopeckým jsou ve třiadvacítce třetím rokem. Celkově máme tedy hodně mladý tým, všichni kluci mohou jet Tour de l´Avenir ještě příští rok. To je dobrá vyhlídka,“ prohlásil Tomáš Konečný.

„Máme lidi na všechny etapy. Na hromadné dojezdy Bittnera, do kopců hlavně Vacka, taky Boučka, klasikářské etapy by zase měly vyhovovat především trojici Ťoupalík, Kelemen, Kopecký. Půjdeme etapu po etapě. Za mě by bylo krásné, kdyby se nám povedlo nějakou etapu vyhrát a skončil v top 10 celkového pořadí,“ podotkl k ambicím reprezentační trenér. 

Zdroj: TZ ČSC, foto: Jan Brychta


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí