Vacek dvanáctý v silničním závodě na mistrovství světa

Vacek dvanáctý v silničním závodě na mistrovství světa

Datum vydání: 27.09.2018

Šestice českých juniorů se dnes postavila na start silničního závodu Mistrovství světa ​v Innsbrucku.

Petr Kelemen, Jakub Bouček, Vojtěch Řepa, Jakub Hník a Vladimír Mikšaník byli připraveni pomoci lídrovi Karlu Vackovi k vytoužené medaili, nakonec z toho bylo dvanácté místo.
 
Juniorský závod byl od začátku velmi rychlý a poznamenán několika pády. Do těch se přimotali také čeští závodníci Jakub Hník a pod stoupáním, kam měli čeští junioři dovézt Karla Vacka na dobré pozici, také Jakub Bouček. Pád postihl také favorita Remca Evenepoela, který si pak musel ztrátu sjíždět, což mohlo být výhodou pro našeho lídra. Ve stoupání pak začali udávat tempo italští závodníci spolu s Vackem a peloton se ztenčil. Poté nastoupil italský závodník Andrea Piccolo spolu s Němcem Mariusem Mayrhoferem a vytvořili si místy až minutový náskok. Evenepoel se ale na čelní skupinu dotáhl a začalo se nastupovat.


 
Po průjezdu Innsbruckem následovalo stoupání na okruhu, kde skupinu táhli Belgičané a zlikvidovali náskok vedoucí dvojice. Remco pak na nic nečekal a začal útočit, Vacek na jeho nástup ihned reagoval. Na vrchol kopce pak dojela společně trojice Evenepoel, Vacek a Mayrhofer. Tam ale nastala zlomová chvíle pro českého závodníka, který dostal křeče, ve sjezdu ztratil a přišel o naděje na medaili.

„Křeč mě chytla asi v půlce sjezdu, byl jsem zalehnutý na rámové trubce, abych byl aerodynamičtější. Nemohl jsem pak ohnout nohu, chytil jsem díru a už se nedalo nic dělat,“ byl v cíli zklamaný Vacek.

„Pro Karla to je zklamání. Udělal všechno, co měl správně, neměl co ztratit a závod mu vycházel. Byl tam, kde měl být s těmi nejlepšími, bohužel ale plány zhatily křeče. Je ale dobré, že to nevzdal a závod přesto dokončil. Čekal jsem, že první stoupání přejede i Řepa a Bouček. Dobrou práci odvedl Mikšaník, ten dovezl Karla pod kopec na dobré pozici,“ komentuje výkon juniorů trenér Konečný.

Vacek nakonec dojel na dvanáctém místě se ztrátou přes čtyři a půl minuty. Druhým nejlepším českým závodníkem byl Vojtěch Řepa, který závod dokončil na 42. příčce. Závod dokončil také Vladimír Mikšaník na 65. a Petr Kelemen na 73. místě. Pro druhý titul si po vítězství v časovce dojel Remco Evenepoel (Belgie), když do cíle přijel s pohodlným náskokem téměř jedné a půl minuty před druhým Mariusem Mayrhoferem (Německo), třetí skončil Ital Alessandro Fancellu.
 
Zdroj a foto: TZ Judita Lorencová

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí