V zimě trénujte intenzivně a krátce, ale hlavně pro radost!

V zimě trénujte intenzivně a krátce, ale hlavně pro radost!

Datum vydání: 12.11.2017

Britští redaktoři z YouTube.com kanálu Global Cycling Network přišli se zajímavými informacemi týkajícími se trénování v zimě.

Na základě poznatků mimo jiné profesorů z university v Kentu zodpověděli otázku, zda klasické lehké a dlouhé zimní tréninky, jenž byly považovány jako nezbytné k vytvoření základny pro pozdejší budování top formy, jsou opravdu efektivní. 

Odpovědí je NE!

Daleko lepší jsou údajně kratší a intenzivní tréninky. V chladném, často deštivém, zimním počasí se nevystavujete nebezpečí podchlazení, jelikož je vaše tělo zahřáto na vyšší stupeň, jste dříve doma a více se těšíte na další trénink. Pro ilustraci byla představena studie, kdy byla provnána skupina sportovců, kteří trénovali 30ti sekundové intervaly maximální zátěže a to jednu až dvě hodiny týdně, s druhou skupinou, která trénovala 10-12 hodin týdně na 70% výkonu. Výsledkem bylo, že obě skupiny nakonec dosáhly prakticky totožného zlepšení.  

Co si z tohoto vzít závěrem? Pro amaterské cyklisty platí, že by si měli vždy stanovit krátkodobý cíl, kterého chtějí dosáhnout. Přitom platí, že je nutné rozumně balancovat svůj trénink tak, aby byl pestrý, a aby nás bavil. Nic totiž není důležitější, než mít z jízdy na kole prostě radost. 

Zdroj: Global Cycling Network

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí