V soutěži týmů Pražského MTB poháru vede Rexonix o bod před Adastrou!

V soutěži týmů Pražského MTB poháru vede Rexonix o bod před Adastrou!

Datum vydání: 16.09.2022

V prestižní a se zájmem sledované soutěži týmů ŠKODA Pražského MTB poháru vede před finálovým závodem v Motole „objev roku“, mládežnický tým Rexonix Racing Team o pouhý bod před dalším silným týmem plným talentů a několikanásobným medailistou i vítězem klubové soutěže, ADASTROU Cycling Team. V klubové soutěži Pražského MTB poháru sezóny 2022 je zatím registrováno 39 týmů z celé České republiky.
 
Ovšem z vítězství se může v Motole radovat i další nováček na pomyslném pódiu, za který jezdí řada šikovných závodníků – Bike Puzzle Team, kterému chybí na prvenství pouze 7 bodů.  A ve hře jsou také další silné kluby na dohled od pódia a tedy s vidinou zisku unikátního poháru s pražskou dlažební kostkou. Kross Bikeranch Team Junior a loňský vítěz, Expres Tufo Team Kolín. Nic není nemožné, o vyrovnanosti letošního ročníku svědčí i skutečnost, že pouze jediný tým v soutěži, vedoucí Rexonix Racing Team, dokázal získat v některém pohárovém kole plný počet 150 bodů, za tři jezdce, kteří dokázali zvítězit ve třech různých kategoriích.   
 
Je jisté, že pokud mají týmy ambice na udržení či dokonce vylepšení týmové pozice, budou muset nastoupit do finálového závodu v nejsilnějším možném složení a jejich favorité na náročné trati nesmí chybovat. A to nebude vůbec jednoduché, v Motole je trať stavěna s profilem a prvky aplikovanými v závodech nejvyšší kategorie UCI a chybám se zde nevyhnou ani někteří reprezentanti a členové národního týmu, kteří v Motole v rámci přípravy poměrně často trénují. 
 
Soutěž týmů se v rámci Pražského MTB poháru jezdí od roku 2016 a historicky prvním vítězem se stala Dukla Praha. Klubová soutěž se ihned po zavedení stala velmi populární a prestižní především v rámci mládežnických týmů a reálně vypovídá o jejich síle, úspěšnosti, ale také o trenérské práci a klubovém know-how. V soutěži se hodnotí v každém pohárovém kole tři nejúspěšnější jezdci daného klubu závodící v různých kategoriích. Vítězem se stává tým s nejvyšším bodovým součtem ze všech vypsaných závodů daného ročníku.   
 
Kromě již zmíněné Dukly Praha jsou držiteli týmového ocenění i další úspěšné kluby české a mezinárodní bikové scény:

2016:  Dukla Praha
2017:  Dukla Praha
2018:  ADASTRA Cycling Team
2019:  NUTREND Specialized Racing
2020:  Expres CZ Tufo Team Kolín
2021:  Expres CZ Tufo Team Kolín

Průběžné pořadí soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru zde.
 
Pražský MTB pohár 2022:
neděle 20. března         Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED
sobota 16. dubna          Kbely - O pohár MČ Praha Kbely / Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna          Zličín I. – Velká cena Café Calabrone
neděle   1. května         Zličín II. – O pohár starostky MČ Praha Zličín
neděle 11. září              Libuš – O pohár MČ Praha Libuš
neděle 25. září              Motol – Velká cena ŠKODA AUTO / Akademické MČR  
 
Foto: Pavel Křikava, Zdroj: TZ pořadatelé

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí