V Táboře kralovali krosaři BKCP – Powerplus

V Táboře kralovali krosaři BKCP – Powerplus

Datum vydání: 28.10.2015

Čtvrtý díl TOI TOI Cupu v cyklokrosu opanovali v Táboře závodníci stáje BKCP - Powerplus, kteří kompletně obsadili stupně vítězů. V podniku kategorie C1 kalendáře UCI vyhrál nizozemský jezdec David van der Poel, který ve spurtu zdolal Belgičana Vincenta Baestense a našeho reprezentanta Michaela Boroše. Již šestý závod žen ovládla naprosto suverénně Pavla Havlíková z týmu MRM - Avalon Pro Cycling Team.

Na startu bylo 62 jezdců z jedenácti zemí a čekalo na ně osm okruhů dlouhých 3150 metrů. Na suché trati se jezdilo hodně rychle a na čele prakticky celý závod byla pohromadě osmička jezdců, která se rozdělila až v posledním kole. Nejvíce sil v něm mělo trio z BKCP – Powerplus. Za nímž s pětivteřinovým odstupem projel cílem Tomáš Paprstka z týmu Remerx Merida Kolín, jež si tím upevnil průběžné vedení v nejvýznamnějším domácím seriálu, když před Lubomírem Petrušem (KC Hlinsko), který dnes skončil dvanáctý, má již dvacetibodový náskok. Pátý skončil Vojtěch Nipl (puskinak.cz) a šestý obhájce celkového prvenství z minulé sezony Jakub Skála z ČEZ Cyklo Team Tábor.

„Celý závod se mi nejelo zrovna nijak extra dobře a rozhodlo se až v závěrečném kole. Konečně jsem se dostal na bednu, navíc na domácí trati před svými fanoušky a to mě moc těší, ale jinak to byl závod jako každý jiný, řekl Michale Boroš, který po loňském světovém šampionátu na shodné trati přestoupil do belgické stáje.

„Moc se toho ale nezměnilo. Jezdím závody TOI TOI Cupu a více závodů v Belgii. Chtěl bych stabilně dojíždět v první desítce, ale není to vůbec jednoduché,“ dodal Boroš.

Závod žen měl shodný průběh, jako všechny domácí podniky, kdy na startu byla Pavla Havlíková. Už od úvodních metrů dala suverénka letošní sezony jasně najevo, že si jede pro další vítězství. Neustále před svými soupeřkami svůj náskok zvyšovala a dojela si pro čtvrté pohárové vítězství s náskokem minuty a čtvrt před mladou Nikolou Noskovou (AA-Dfrink/Kalas Cycling team), třetí skončila sedmnáctiletá Adéla Šafářová (Nutrend Specialized Racing), pro níž je to naopak první pódiové umístění. Na stupních vítězek naopak letos poprvé chyběla Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek). Před tu se dostala ještě jedenačtyřicetiletá Němka Hanka Kupfernagelová, přesto Czeczinkarová vede průběžné pořadí s patnáctibodovým náskokem před Vendulou Kuntovou z Remex Merida Kolín.

„Letos se moje závodění posunulo hodně k lepšímu a doufám, že to tak bude pokračovat i v další části sezony. Mám hodně zkušeností a z toho těžím, musela jsem si jen více počkat, až forma přijde. Ráda bych vydržela bojovat o stupně vítězek až do mistrovství světa,“ řekla Pavla Havlíková.

Mezi juniory se od startovního pole rychle odpoutala trojice Jelínek, Březina a Sirůček, která společně kroužila až do závěrečného kola. O prvenství si to nakonec rozdali Jelínek s Březinou. Lepší finiš měl opět Jelínek, který si připsal páté letošní vítězství.

Výsledky:

Muži:

1. D. van der Poel (Niz.) 58:10, 2. Baestens (Belg.), 3. Boroš (BKCP - Powerplus) oba stejný čas, 4. Paprstka (Remerx Merida Kolín) +5, 5. Nipl (puskinak.cz) +10, 6. Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor) +13, 7. Haring (SR) +16, 8. Zahner (Švýc.), 9. Šimůnek (ERA-Murprotec), 10. D. Sweeck (Belg.) všichni +22.

Pořadí po čtyřech závodech:

1. Paprstka 113, 2. Petruš (KC Hlinsko) 93, 3. Nipl 92, 4. Skála 92, 5. Bambula (ČEZ Cyklo Team Tábor) 85, 6. Malík (Eleven Mercedes-Benz Mitas) 79.

Ženy:

1. Havlíková (MRM - Avalon Pro Cycling Team) 40:42, 2. Nosková (AA-Dfrink/Kalas Cycling team) +1:16, 3. Šafářová (Nutrend Specialized Racing) +1:21, 4. Kupfernagelová (Něm.) +1:25, 5. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) +1:41, 6. Štěpánová (Kona Cycling Point) +1:56.

Pořadí po šesti závodech:

1. Czeczinkarová 170, 2. Šafářová 155, 3. Kuntová (Remerx Merida Kolín) 149, 4. Lukešová (Author Team Stupno) 138, 5. Keseg-Štefková (SR) 134, 6. Mináriková-Švecová (G.Benedikt Šveccykloteam Želeč) 122.

Junioři:

1. Jelínek (Big Shock Team) 38:04, 2. Březina (Kola-bbm.cz) +1, 3. Sirůček (KC Kooperativa SG Jablonec n. N.) +17, 4. Honzák ((KC Kooperativa SG Jablonec n. N.) +57, 5. Jarý (Johnson Controls AŠ Ml. Boleslav) +1:11, 6. Zeťák (Remerx Merida Kolín) +1:15.

Pořadí po šesti závodech:

1. Jelínek 178, 2. Honzák 159, 3. Sirůček 155, 4. Březina 144, 5. Zeťák 142, 6. Prudek (Moravec Team) 142.
 
Zdroj a foto: ČSC



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí