V Motole se připravuje finále ŠKODA Pražského MTB poháru!

V Motole se připravuje finále ŠKODA Pražského MTB poháru!

Datum vydání: 21.09.2022

Nejnovější pražská biková lokalita, Traily Motol – „Jízda pod napětím“ v péči pořadatelského týmu NUTREND SPECIALIZED R​acing se intenzivně připravuje na očekávaný finálový závod ŠKODA Pražského MTB poháru.

Desátý ročník spíše celorepublikové než „jenom“ pražské soutěže horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů bude v neděli 25. září znát celkové vítěze 24 soutěžních kategorií a zároveň i majitele unikátních uměleckých pohárů s pražskou dlažební kostkou. Závod mužů a žen je vypsán také jako Akademické Mistrovství České republiky.  
 
Pouze minimální bodové rozdíly od sebe dělí největší favority na celkové vítězství ve většině kategorií ŠKODA Pražského MTB poháru. To samé se týká soutěže týmů, kde jsou na prvních třech příčkách s minimálními rozdíly seřazeny týmy Rexonix Racing Team, ADASTRA Cycling Team a Bike Puzzle Team. Význam a důležitost finálového závodu v Motole bude navíc umocněna pořadatelstvím Akademického Mistrovství České republiky s účastí české akademické špičky. Akademický „mistrák“ už dávno není pouhou věcí sportovně vysokoškolské prestiže. Na základě umístění v národním akademickém šampionátu může být studentovi přiděleno celoroční stipendium a to není pro sportovce - studenta rozhodně věc zanedbatelná.
 
Význam závodu pro jednotlivé jezdce i kluby potvrzují desítky cyklistů, kteří v těchto dnech trénují na motolské trati. Ta opět doznala určitých změn a závodníky čeká těžký, ale bezpečný a moderní okruh s prvky, které jsou součástí tratí závodů vysokých kategorií UCI. Areál v péči týmu SK Cyklistů Praha - NUTREND SPECIALIZED Racing je zároveň celoročně přístupný k tréninku a v průběhu roku slouží nejenom jako tréninkové centrum řady klubů a reprezentantů, ale také jako volnočasová lokalita pro komunitu cyklistů a rodin s dětmi. Zároveň zde probíhá také trénink dětských „školiček“ a různých skupin napříč disciplínami, včetně vyznavačů endura, sjezdu, trialu a cyklokrosu.  
 
Motolského závodu se zúčastní řada slavných jmen. Opravdovým lákadlem pro diváky bude účast hned tří úřadujících republikových šampionů, talentovaného juniora Ondřeje Novotného z pražské Dukly, třiadvacítkáře Jana Zatloukala, který je zároveň i mistrem naší země v Short tracku a konečně olympionika a české bikové jedničky Ondřeje Cinka.
 
Trať je po celý den přístupná k tréninku, trénink na kompletně vyznačené trati bude možný v sobotu 24. září. Pořadatelé žádají všechny zájemce o parkování a stavbu stanů v týmové zóně, aby si rezervovali patřičný prostor u Vojtěcha Pavlíka, vojtech.pavlik.caths@gmail.com, tel: +420 604 975 981. Parkování obytných vozů a výstavba týmových stanů bude možná od sobotního odpoledne. Upozorňujeme, že do té doby v areálu platí veškerá dopravní značení. 
 
Přihlášky na 6. závod Pražského MTB poháru v Motole na www.sportt.cz.
Propozice 6. závodu v Motole na prahamtb.cz.
Průběžné pořadí seriálu po 5 závodech na www.sportt.cz.
Průběžné pořadí soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru zde.
 
Foto: Karel Kolečko, zdroj: TZ pořadatelé

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí